45. Tur & Retur

Haha, ödet är ironiskt ibland va? Det tycker jag iallafall. Efter 4-5 veckors illamående så eskalerade illamåendet till kräkningar. Helt plötsliga infall som inte berodde på något. Under dessa veckor som gick tänkte jag hela tiden besöka sjukhuset men jag gjorde inte det, och jag gör inte det frivilligt. Men när det kom helt plötsligt under onsdagen och torsdagen så var svaret ganska klart. Jag rådfrågade några vänner och visste sedan vad jag skulle göra.

Väl på fredags morgonen var svaret ännu oklart för mig. Jag visste att man gör två saker på sjukhus. Blir frisk och VÄNTAR. Eller jag har gjort det den senaste tiden, blivit frisk och väntat länge. Tog med mig min kusin, Miss. Safar som själv var där nyligen på grund av ett stukat ben. Jag skulle aldrig klara det själv. Ville inte ha med mig någon men mitt sunda förnuft fick mig att ringa henne och be om hennes sällskap. Vi väntade och väntade. Det slutade med våran ankomst vid 14-00. Jag fick genomgå lite tester och så, o sedan vid 20-tiden skjutsades jag upp till mitt rum där jag skulle sova. Stora delar av min familj kom för att hälsa på. 

Lördag morgon, och jag vaknade med ångest. Ångest över att vakna i ett sjukhus, när solen var så varm som den var idag. Jag frågade om permission vid 11-tiden och läkaren kom vid 16. Ett skämt tyckte jag men jag visste det i min hjärna. Besök aldrig ett sjukhus på helgerna. Efter hennes positiva besked hoppade jag in i duschen, och tog mig in till stan. Åt på McDonalds (jag klarade av det efter onsdagens incident), tog en glass och sedan bar det av hemåt. Nu är jag här för att vila.

Jag ska tillbaka dit på måndag, men då kommer det gå fortare, jag lovar! 

Tills dess, be för mig och tänk på mig. Jag har det redan tungt, det är tredje gången nu men med ert stöd vet jag att jag klarar av det! Tack!

=)

Vi tar den igen, den känns så självklar just nu! Look at his performance! WOW....


44. Sjukhuset

Efter två dagars ******* av ingen anledning så har jag ringt sjukhuset och ska åka dit strax. Jobbigt. Det är för fint väder idag för att spendera dagen där. Mycket här i livet är för fint för att spendera sitt liv på sjukhuset. Hoppas det blir ett kort besök och att min hälsa inte är i fara, och mina resor inte är i fara. Det är mycket som riskeras när jag sätter min fot i sjukhuset. =(

"The only thing that I pray is that my feet don't fail me now"

=(
Bara dåliga minnen.
Har ingenting positivt därifrån.
Jag somnade i fyra dagar.
När jag vaknade upp var min första 
blick det vita taket. 
De vita gardinerna med röda prickar.
Jag somnade igen.

43. =(

Igår så åkte alla grabbarna till Tegel för att se den stora matchen. Jag måste erkänna att jag var rädd de första tio minuterna, men efter 1-0 målet så visste jag att Barcelona hade vunnit allt och jag brydde mig inte så mycket längre.
  Det blev inte matchernas match som folk trodde innan. Och nu med facit i hand så kändes matchen uppgjord.

Hursomhelst, gårdagen var skön! Hela dagen. Tills midnatt, då började allt. Jag säger såhär, det här inlägget heter =( av en anledning. Ingen snabbmat på länge, väldigt länge... Jag måste ha den rätta känslan och det hade jag inte igår. 

Idag har det regnat och jag gillar regn!

"God show me the way because the devil is trying to break me down."

42. Final

I kväll är det Champions Leauge-final. Barcelona-Manchester United, Spanien-England, Messi-Ronaldo. Det finns många matcher som jag ser som den största matchen på fyra år, men den här är störst. Ingen match kan ta en tillbaka till matchen i Istanbul, AC Milan-Liverpool. Det här är den största matchen jag kommer på. Finns inga motståndare som kan matcha varandra sådär. Finns inga lag som passar varandra bättre. Jag hoppas på en målrik match, det är det som gör de stora finalerna större. 

Seconda me (enligt mig på italienska) så tror och hoppas jag på Barcelona. För er som känner mig så har jag mycket avsky för engelsk fotboll. Trots att det har förändrats på senare tid så kan inte en stämpel förändras. Engelsk fotboll förblir engelsk fotboll för mig. 

Spansk fotboll har jag heller inte varit något stort fan av men mer än engelsk fotboll. Dessa två ligor är bättre än den italienska just nu men Italien är på uppgång. 

Idag måste jag ringa runt lite inför min Syrien-resa. Det är mycket att tänka på. Jag tycker inte om telefoner så mycket, ibland! Försökringskassan, KS, DS med mera. =(

Senare ska jag till min syster och hjälpa henne med informationsbladet på hennes område. Ja, det är jag som skriver det. Hon är jättekomplicerad, eller inte, men bara när det gäller tid.

Igår så hyllade jag ju Spotify, och jag kan göra det igen. Jag är ett big fan av Daft Punk och deras skiva Alive från 2007 är väldigt skön. Deras toner och deras spelande, wow! Sen gillar jag deras image på scenen också. Jag har letat runt på internet men jag kan inte hitta bilder på dessa två killar.

Okej, i kväll är det final. Kungarna-Prinsarna=Kungarna

 
Jag pratade om hans scennärvaro tidigare och här är ett exempel! Med Daft Punk också, spana in!!!



Vilken människa gör sånhär musik? Vilken människa är så här bra LIVE? Andra stjärnor framför honom är ingenting. Respekt till alla, men Kanye West rockar alla scener. Spola fram till 1:36 och NJUT...


41. Spotify

Ja ni, jag vet inte var jag ska börja. Men vi börjar med Spotify. Första gången jag stötte på den fanns det inte så mycket musik, men nu när man har det själv, så finns det en hel ny värld att upptäcka. Mycket bra och enkelt program. Jag tipsar er att söka på MUSICA ANDINA. Det är musik från Anderna. Jag kan inte förklara varför men jag har alltid tyckt om sådan musik. Så som jag känner att Kanyes senaste texter kommer från hjärtat känner jag att dessa ljud kommer från naturen. 

Den här dagen har varit lång men enbart positiv. Finns så mycket att skriva om idag att jag inte har tid med det. Kan berätta att jag köpte ett säsongskort för Alvedoncyklarna i stan. Väldigt praktiskt och väldigt skönt. Förut ansåg jag att det var läskigt att cykla i staden men efter idag ser jag det lite som en utmaning! Vi cyklade till Gröna Lund och vann jättemånga fina priser! 2 kg Kexchocklad till mig! =)

Allting var bra tills 21.00.

I helgen presenterade DJ Ramin en ny låt för mig, och WOW. Kanye West har verkligen självförtroende så det sjuder om det. Hans texter är så självklara!

Jag orkar inte skriva mer. Ska kolla på avsnitt från The Simpsons Season 20, läsa min bok Tusen Strålande Solar och sedan läsa lite i Bibeln.

Godnatt! =)

40. 

Jag vet inte vad jag ska skriva i det här inlägget. Det känns som att jag skrev så mycket den senaste gången att jag orkar inte skriva nu, men jag ska försöka.

I helgen så hade min syster ett dop. Och förr i tiden när man var liten såg jag fram emot sådana tillställningar, men med tiden har vi blivit många fler och dopen har blivit större, jag orkar inte med det. Det tar på krafterna lite. Väl där så var det kul, som vanligt när jag dansar dabke (syriansk folkdans).

Efter det så var det en födelsedag i Vallentuna. Kan inte tjejens efternamn men det är Mr. R-Fs flickvän. Det var färre än vad jag trodde där. Och grabbarna styrde och ställde redan, på dansgolvet. Så jag behövde inte göra så mycket. Mr. Kerstghar var DJ så det blev mycket Kanye West för min skull! Det fanns även en mikrofon där så när Love Lockdown kom kände jag mig utmanad. Vi filmade klippet när jag sjunger (det var mycket bättre än när jag sjöng Heartless) men jag, efter att jag klarat av första versen blev jag så nervös för det gick så bra att jag glömde bort texten, helt och hållet. + att mina kompisar puttade bort mig. 

Kom hem somnade direkt för att sedan på morgonen gå till kyrkan. Jag får så bra vibbar av att vara därinne, går inte att förklara. Sen efter var det ett möte i Södertälje/Norsborg för oss ungdomar i kyrkan. Bra val! Många nya tankar och många nya uppfattningar.

Sedan när jag kom hem på kvällen somnade jag till ordentligt och vaknade vid elva. Hade ett maraton framför TV4 som var ganska bra den här gången. Somnade direkt sedan när jag la mig på sängen, direkt!

På morgonen sen kom min pappa och väckte mig vid nio, ingen fara tills han säger att jag har en kompis som står o väntar på mig därnere. Helt paff of the situation går jag ner och ser till min lilla förvåning att Mr. Mafi står därnere.

- Vad gör du här? var min första kommentar.
- Jag har inte sovit på hela natten. Vad gör du? frågar han oskyldigt.
- Vad ska man göra nu? Sätt dig ner, vi pratar lite, erbjöd jag honom min hjärna och en samtalspartner.

Väl sittandes därute tittade jag på himlen och såg att det var molnfritt. Jag blev ganska sugen på att jogga. Så jag frågade honom och vi gick för att jogga 4 km. Och det kändes som att det var längesen jag var ute och joggade, men men, det kommer.

Jag var såhär i lördags, typ. Har publicerat det här förut så ni vet att jag diggar det här klippet mycket! Vem skriver sådana texter? Jag älskar den här låten!

 

39. Firepower

Jag har under hela dagen undrat vad det här inlägget ska heta och det fick bli firepower. Jag var på bio idag tidigare och tittade på X-Men filmen ni vet. O där var det reklam för En Natt På Museet 2. Och när den scenen kommer så skrattar jag hela tiden. BÄSTA!

I alla fall! Måste hylla The Simpsons som fyllde 20 år igår, 1989-05-21, då sändes första avsnittet. Min mamma sträckte fram DN TV & Radio-bilagan till mig och sa GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN. Nyvaken som jag var trodde jag att jag hade legat i koma o missat min födelsedag. Men när jag såg bilden så skrattade jag o min mamma började le. Jag tror inte det finns någon här i världen bättre än min mamma.

Jag tror den här vintern kommer bli jobbig för mig, på ett psykiskt plan, så be för mig ibland!

Jag har länge funderat på tatueringar som ni vet och jag tror att jag har bestämt mig. Har ni någonsin läst Bibeln? 
Johannes 11:25 "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva, om han än dör"
Ni vet att jag har fascinerats av citat så länge jag som jag kommer ihåg, och det citatet är # 1... Det slår allt. Så jag tänkte tatuera in det, ett kors över, och ett hjärta under. Och under hjärtat, siffran 23. MEN MEN MEN, jag har ändrat mig förut och kanske gör det igen, man vet inte...

Det är första gången jag skriver ett inlägg på den nya datorn och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med datorn. Mitt gamla skrivbord är inte lämpligt för den här datan men det ska bytas. 

Idag var jag på IKEA med min bror och min andra brors två syskonbarn (jag har många syskon). Och jag fick inspiration till det nya skrivbordet. Köpa en enkel träskiva och sedan köpa fyra småhjul så att det blir ett rullande skrivbord! Perfetto! =)

Att ha pengar är inte så bra varje gång.

Juste, filmen var faktiskt bättre än vad jag trodde! I sommar är det premiär för två filmer som jag verkligen vill se, Bruno och Ice Age 3. Oj oj oj vilka härliga filmer det är tror jag.

Har ni tänkt på något som ni inte kan släppa ut ur hjärnan tills ni har svaret? Jag har, och det är allt. Det är jobbigt faktiskt, att tänka ibland. Det kan hålla dig vaken om nätterna och det kan hålla dig sysslosatt under en hel tågresa om man inte har någon musik eller bok med sig.

Och ja, jag tycker om att läsa! Och ja, jag tycker om musik också! Och jag kan kombinera de två ihop! =)

Idag hände en kul incident.

Imorgon ska min syster ha ett dop för sin dotter, Ninora (väldigt fint namn tycker jag), och hon är lite krånglig tycker jag. 

Det är cirka 40 dagar kvar tills jag får se min stora idol! =)

Häromdagen (igår) satt jag vid datorn och läste många bloggar. Allt är fint och toppen och ni som skriver ska verkligen fortsätta. Några har syften med sina bloggar, andra inte. Jag har ett syfte och det är att tömma min hjärna ibland. Jag har ett stort huvud och min hjärna är stor. Den skulle "krascha" om jag inte hade en blogg. Jag hade min första blogg för två-fyra år sedan. Allt för ett syfte.
Men snälla, till alla som skriver. Redigera, korrigera era inlägg innan de publiceras. Snälla. Är det något jag är känslig mot så är det felstavade inlägg. Jag ska inte skryta men jag är väldigt duktig på att stava och min grammatik har bara några enstaka fel, så behöver ni hjälp, så kontakta mig. 
För ett tag sedan läste jag bloggar men la av med det när jag insåg att det inte var kul längre. =(... 

I am a big fish in this sea, 
but I know there is some angels watching me from 
the otherside....

//

Hanna J. Safar

JAG VET INTE HUR MAN GÖR KURSIV- ELLER FET-STIL. VISSA SAKER SKULLE VARA KURSIVA O ANDRA FETA, MEN MEN...

VILKET LÅNGT INLÄGG...

38. KANYE WEST

Jag vet att jag har tjatat om Kanye West mycket den senaste tiden, men den där killen går inte att beskriva med ord. Jag har kollat runt på internet och jag ryser fortfarande av hans liveuppträdanden. Han har så mycket känsla och passion i det han gör att det är obestridlig. Han kanske inte har den bästa sångrösten men har den bästa scennärvaron jag någonsin sett. Det han skriver i sina texter, så självklara lyrics. Han gör det svåra svårast. 

Här är lite Kanye West performances...

Heartless med ett annat beat typ...
  

Spola fram till 4:26 och titta till 5:38... Jag rös ordentligt första gången jag hörde den i slutet av september 08...  

Lyssna på hela men ordentligt mellan 1:40 och till slutet. Förstår ni vad jag menar nu?

 

Här är min favoritlåt i live-version. Lyssna från 3:32 till slutet. Den här låten och Heartless.


Sen har vi ju The King of Pop också, Michael Jackson...

37. Cold

Jag vet inte var jag ska börja.

Mycket mycket mycket i hjärnan nu. Jag berättade ju förut om Milano. Nu när jag har pratat med min mamma, min rådgivare och dilemmasättare så har hon gett mig ett nytt dilemma, Roskilde o se Kanye West eller Milano o se AC Milan. Och just nu så är det Roskilde som gäller. Men sen häromdagen så såg vi på lite videos från Roskilde, och det där var inte människor. Det var något helt annat. Så nu måste jag börja förbereda mig psykiskt. Det kommer att bli en resa som kommer...

Jag har de senaste dagarna sökt efter en sladd i några butiker, men jag kan inte hitta den, det är så konstigt. Alla säger att det är den o den o den, men när jag väl är i butiken så finns inte den.
  Idag när jag var i butiken o letade efter sladden så fastnade jag för några filmer, V för Vendetta, är bland mina top5-filmer och nu har jag den! Nu är det Lejonkungen och Leon kvar...

For the record, jag har klippt mig och det var helt okej!

Jag var förbi en butik som skulle ha specialpennor som väger mer, så att jag kan skriva. Men den de hade där vägde bara 110 g och jag behöver en tyngre. Det känns som att någon inte vill att jag skriver min bok.

Jag har haft en liten förkylning nu i 2-3 veckor och det är inte roligt... =(

Igår när jag skulle sova så hände det igen, jag låg där sömnlös, 150 minuter av tänkande, och jag kommer inte ens ihåg vad jag tänkte på...

Juste, en grej som jag tänkte på var mina vänners filmsmak, wow, att den kunde vara så olik min.

Kanye West is the G.O.O.D.-leader!!!

I love my mom! =)

I can feel my heart beat, beat, beat.

36. Supernova

Jag har haft en liten förkylning i 2-3 veckor. Och jag måste säga att jag mått bra men sen igår kväll trodde jag att jag skulle somna till ordentligt. Känslan jag hade går inte att beskriva. Men nu är jag tillbaka och skriver, sakta men säkert...

Helgen och allt annat har varit bra. Jag har haft väldigt mycket i hjärnan den senaste tiden och det är inte bra. Resan till Milano vill jag inte ens genomföra längre, jag behöver vila. 

Jag har jobbat måndag-lördag och många gånger har nära och kära sagt att jag inte ska trötta ut mig, men nu vet jag vad de menar. Jag är dödlig. 

I framtiden får vi se.

Som jag har sagt förut så är Kanye West grym!

Mr. Hudson ft. Kanye West - Supernova



35. Ajajaj!

Nu var det dags igen!

Jag har jobbat mycket den här veckan och det har gått bra. Är en riktig chillare i hjärnan. Jag har tänkt mycket och jag är ingen servicemänniska har jag kommit fram till. Men grejen är den att jag tycker om människor, så det är okej! Speciellt när det kommer italienska turister, då ler jag o utbyter några ord med dem!
  Och idag kom det en leverantör som kom med lasagnen, o han pratade också italienska! Vilket härligt språk! =)

Ni vet ju att vi människor drömmer mycket. Speciellt jag, och när jag inte drömmer så tänker jag. En tanke som dök upp är Milan - Fiorentina i Milano den sista helgen i Maj. Det är säsongens sista match, det är Paolo "Il Grande" Maldinis sista match. Känslorna och stämningen går inte att beskriva...
  I dagar har jag letat efter en reskamrat och nu verkar jag ha hittat en, Mr. Soljaga. En pojke i min ålder som också älskat Milan sen han var liten! Den här matchen är oerhört mycket, det går inte ens att beskriva...

I min hjärna har jag massor av dikter som inte får komma ut än. Och juste, killar och tjejer, använd inte dem, de får inte finnas överallt...

Dags snart igen!

Ni vet säkert att jag diggar Kanye West vid det här laget! Idag när jag åkte till jobbet var det två låtar på mp3:n som jag inte kunde sluta lyssna på:

Kanye West - Wonder

Kanye West ft. Lil Wayne - See You In My Nightmares

"Wake up Mr. West, by himself he´s so impressed!"

Ciao ragazzi!

34. Jeezy

Hejsan hejsan hejsan! Ursäkta min frånvaro men jag har en anledning. Men idag är jag tillbaka för en kort stund... =)

Det har varit lite ensamt den senaste tiden men det blir bättre o bättre.

Jag har dragit på mig en svag sjuka som vägrar lämna mig. Haft den i två veckor nu, typ...

Idag är jag i stan med min brors son. Väldigt rolig kille by the way.

Vart jag än är har det spelats Kanye West, överallt! Och det är ett tecken! För nu är det
98.47 % att vi åker till Roskilde för att se Lil Wayne OCH Kanye West. Den här resan kommer att bli oförglömlig. KANYE WEST är allt jag har i hjärnan just nu. Det finns två låtar som jag vill att han ska spela, Heartless och Love Lockdown...

Juste, i fredags var det trevligt ute och i lördags var det trevligare!
Jag har skrivit en ny dikt. Jag har haft den i hjärtat ganska länge (sedan våren) och nu är det dags. (Jag har bytt namn on the poem. Jeezy kändes för tungt för den.)

Den är till....

Light
People see the light in the end of the tunnel,
I see the sun.
Why do I mention the solarsystem?
Because you´re in my soul and system...

//

Hanna J. Safar


33. Solen

Solen är på väg tillbaka!

Ibland så brukar jag titta till min gamla blogg, herregud, att jag har en besökare var fjärde dag det trodde inte ens jag. Den har inte uppdaterats på länge, dvs runt nyår. Den här bloggen är bra, sju besökare per dag trots att jag inte kan uppdatera mig så ofta just nu, men men.

Livet rullar på! Inget jobb än så länge, hjälper min syster med en sak som hon är väldigt sen med...

Heartless-dikten, WOW. När jag läser den gång efter gång så börjar jag inse storheten i den. Den är så simpel och så clean att jag får en mer och mer WOW-känsla... Den betyder mycket för mig.

KANYE WEST! Yes, jag diggar honom ordenligt. Hans texter slår det mesta. Han chockar en på ett positivt sätt låt efter låt. Han har flera låtar som får en att tänka till ordentligt. Hans låt Kanye West ft. Young Jeezy - Amazing blev nyligen vald till årets NBA-låt. Han har också genomgått mycket och han är bara 31 år. I sommar kommer han till Roskilde, och jag söker någon som är redo att åka dit, vem som helst! =)... Nej men, grabbarna, jag åker inte utan er. Kanye West - Everything I Am... Lyssna bara! =)

Sant eller Falskt?

32. G.O.O.D.

Mycket att säga, mycket i hjärnan. Så låt mig publicera ett ordentligt inlägg, det kanske tar lång tid tills nästa, kanske. Häromdagen så inträffade det en scen hemma hos mig med min data inblandad. Den går inte att använda längre. Scenen påminner om Micheal Jackson ft. Janet Jackson - Scream videon när han smäller sönder sina gitarrer, typ 45 sekunder in i videon. Men men, det var ödet och jag bryr mig inte så mycket.

Senaste dagarna har varit väldigt sköna, väldigt. Det har varit soligt men ändå kallt, skönt! I onsdags åkte jag runt i affärer för att få idéer till att inreda mitt rum nu när min bror flyttar ut, men hur? Och har jag råd?

Som ni vet så lyssnar jag mycket på Kanye West. Och just nu lyssnar jag mycket på honom och Daft Punk, men hursomhelst, KanYe West, wow vilken kille! Vilka sköna texter! JAG TROR ATT HAN KOMMER LÄGGA AV MED MUSIK NU, BARA SÅ ATT NI VET. JAG TROR DET HÄR VAR HANS SISTA SKIVA... =(

Låtar som jag lyssnar på mycket just nu är:

Kanye West - Bittersweet (Vilken text)
Sophia Fresh ft. Kanye West - What it is (WOW)
Kanye West - Heartless (Kan lyssna på den utan att tröttna)
Kanye West ft. T-Pain - Flightschool (Supeeeeeeeeeeerman)
Kanye West - Love Lockdown (Klippet jag har här lite längre ner är en av anledningarna till varför jag vill till Roskilde, se den här låten live)
Kanye West ft. Young Jeezy - Amazing (Den handlar om mig)

Kanye West - Diamonds from Sierra Leone (Dubbelmoral?)
Kanye West - Through the Wire (Från första skivan)
Kanye West - Jesus Walks (# 2... Och många ifrågasätter honom? HAHAHAHAHAHA)
Kanye West ft. Lil Wayne - See you in my nightmares (Hahahahahahahaha, lyssna människor, lyssna)
Kanye West ft. Lil Wayne - Barry Bonds (Deras första samarbete)
Kanye West ft. T-Pain - Good life (!)
Kanye West - Hey Mama
Dilated People ft. Kanye West - This Way (Låten som fick mig att börja lyssna på honom)
Kanye West ft. Kid Cudi - Welcome to Heartbreak
Kanye West ft Daft Punk - Stronger
Kanye West ft. Lupe Fiasco - Touch the sky
Kanye West ft. Chris Martin - Homecoming (Skön video)
Kanye West - Spaceship (# 3 och jag vet inte varför, men jag diggar den mycket!)
KANYE WEST - CAN'T TELL ME NOTHING (Japp, här är Kanyelåten som jag måste lyssna på en gång om dagen, # 1... LYSSNA, SNÄLLA)


Jag skrev en ny dikt för några dagar sedan men den kommer nu. Sorry men så är fallet.

Heartless
Du sa A
Jag sa B
Du gjorde C
Jag ville ha D

//

Hanna J. Safar

RSS 2.0