77. One

Haha! Jag ar i Syrien nu och det ar inte mycket jag kan klaga pa. Allting har gatt bra och den har resan motsvarar mina forvantningar, vilket ar tur for de var valdigt hoga.

I borjan av Augusti sa lamnar jag min hemstad Qamishli i 3 veckor for att aka och halsa pa min farbror vid kusten. Och sedan aka till Marmarita med il kishaf och vara malfono for 9 dagar.

Manga har kommit for att se mig (som om jag vore ett djur fran Skansen), men det ar inte varje dag jag ar har. Och det ar inte varje dag en manniska genomgar det jag gjorde. Sa de ar nog glada att se mig!

Ja, som ni forstar sa ar det underbart har och det ar inte nagot jag kan klaga pa!

Maste bara saga att jag blir sjalv glad nar jag ser mina slaktingar, speciellt min brors tre barn och hans dotter Souad, som ar dopt efter min mamma!

Ciao ciao! =)

76. Syrien / 42 dagar

Haha! Sedan jag fick beskedet (efter min andra operation) att jag skulle åka till Syrien den här sommaren, har mitt hjärta haft ett leende. Det känns som att jag har haft ett problemfritt liv sedan dess. Jag har njutit av varenda stund sedan dess. I det här inlägget kommer jag att presentera mina känslor och tankar för er...

Augusti: Av alla har jag fått höra att jag kommer att åka under den varmaste tiden på året, Augusti-månad. Jag kommer inte att kunna gå ut förrän sju-åtta på kvällen, då det är för varmt under dagen. 

Känslor: Som sagt, de är endast positiva. Senast jag gjorde en liknande resa var Italien 07, och nu är det dags igen. Sedan December 07 har jag varit utomlands i tio dagar sammanlagt. Och det är inte bra för mitt hjärta. Jag behöver den här resan. Jag måste få komma bort från mina vänner, mina släktingar, min familj och ni andra. Jag måste få komma bort, så att den här "övervakningen" släpper ett tag, eller tas över från andra. Japp, det är så jag känner mig nu för tiden, "övervakad". Men det är så. Och folk frågar mig varför jag är paranoid? Haha...

Dagbok: Haha, ni läste rätt. Jag funderar på att ha en dagbok under min resa så att ni får en inblick i hur jag lever där. Vi får se hur det blir med det.

Mat: Mitt största problem därborta. En stor passion jag har är mat och trots att jag är väldigt kräsen så lyckades jag gå upp 10 kg förra gången. Det får absolut inte hända igen. Förra gången var det från 75 kg till 85 kg.... 92 kg till 102 kg? Ha aha haha...

Böcker: Just nu håller jag på med ett experiment som ska testa min hjärna. Så jag läser inte något just nu. Men jag ska ta med Alkemisten. En bok jag aldrig tröttnar på. Den andra boken har jag där.

Foton: Som ni/jag vet så har jag inget emot kameror men jag gillar inte att ta foton. Jag kommer att ha med mig en kamera men vi får se hur aktiv den är. Jag hoppas att den är aktiv, det är ju minnen för livet.

Minnen: Jag har bara positiva minnen därifrån, konstigt nog. Många andra ungdomar tycker inte om Syrien, men jag har flera anledningar att tycka om det. Min bror är en malfono (ledare) för scoutkåren som tillhör kyrkan. Och vart annat år så åker de på ett mochaiam (12dagars-läger) runtom i Syrien. Förra gången jag var där så åkte vi på ett sådant och det är dags igen.

Turkiet: Återigen ska jag åka på ett 4dagars-läger med kishaf (scouterna) till Turkiet och ett heligt kloster som ligger i Turabdin. Eftersom jag är född i Syrien men inte har något medborgarskap längre är det krångligare och vi har ansökt om tillstånd om att få åka dit, men det kanske kommer när jag är där.

Qamishli: En av städerna i mitt hjärta. Information från Wikipedia. "Kamishly är en stad i nordöstra Syrien, vid gränsen till Turkiet och Turabdin, med cirka 90 000 invånare. Staden ligger i provinsen Gazira. Invånarna är främst kurder och assyrier/syrianer, med inslag av armenier och araber. Kamishly byggdes 1926 som en järnvägsstation på vägen till Tartous. Idag är majoriteten kurder, då många assyrier/syrianer emigrerat till Europa, främst Tyskland och Sverige. Kamishly är en varm stad; temperaturen varierar mellan 35 och 50 grader Celsius. Staden ligger ca 100 kilometer från al-Hassake.". De skriver Kamishly men jag skriver Qamishli, skönare att skriva. 

Information om Syrien: Syrien har 19 miljoner invånare. Det officiella språket är arabiska men jag kan prata både arabiska och syrianska. Mina föräldrar kan även kurdiska för att det är en stad med många kurder, sen deras tid. Huvudstaden heter Damaskus och är världens äldsta huvudstad med 4000 år gammal historia. Våran president heter Bashar Al-Assad som tog över från sin far vid dennes död. Självständigthet från fransmännen fick vi 1944 och erkända blev man 1947. Den största sjön heter Himssjön och den längsta floden heter Eufrat som många borde känna till.

Bilder:

 
Flaggan!

 
Välkommen till min födelsestad...

Kyrkan i min by, Ein Wardo (Blommans öga) 


Kyrkan jag döptes i!


Marknad...

Karta över Syrien:


Man kan se min hemstad vid den nordöstra delen. Vi kommer att landa i Aleppo (Halab) och sedan sitta i en buss i 6-7 timmar. Förra året köpte min familj ett hus vid kusten. Lång resa. 

Det här är låten som jag brukar sjunga för min mamma varje kväll innan jag går och lägger mig. Den handlar om hur han skulle kunna offra hela sin värld för henne.

Jan Karat - Mdalalty


75. Sorry

... att jag inte uppdaterat på länge nu men det pågår jättemycket i min hjärna nu.

Som ni vet, vid den här tiden näste vecka, sono nella terra natale. Jag kommer att vara i mitt hemland, min hemstad, mitt hem. Den här resan går inte att beskriva så enkelt men. Jag har bara positiva tankar om det. Några av er vet att jag har en stor familj och en av mina bröder har valt att stanna där och tycker inte om Sverige. Våran familj har dessutom ett hus och två affärsverksamheter där.

Under tiden jag inte har uppdaterat bloggen så har jag varit med vännerna och haft kul. 

Jag kom in på Etnologi A på SU och det känns bra. Har sagt det förut. Men nu vet jag också vad jag ska göra om det inte löser sig med min hemkomst. 

Känslan av att ha sett Kanye West är bra!

Häromdagen var jag med Mr. Elfström och Miss. Bergqvist och badade i sjön. Jag tycker om att bada i sjöar mer än pooler. Vi spelade ett spel som är en blandning av kubb och bowling som heter Mölki. Och Miss. Bergqvist vann både gångerna... =(

Sen har jag även badat i poolen här i Vallentuna. Varit med vännerna där som spelat beachvolley medan jag badar. Philip, min systers son. Haha, finns inget renare hjärta än det han har. 

Jag är klar med min uppgift som handlar om Fastan inom Kristendomen. Jag lovade ju att jag skulle vara klar innan Syrien och nu är jag det. Avslutningen kändes bra. Det fanns ord jag inte kände igen och inte kunde men texten kommer att redigeras!

Igår var jag "ute" med några vänner. Stället var litet, låg på någon gata vid Vasastan och hade skön musik. Och det är egentligen mina två enda krav, skön musik och utrymme att dansa på. Man flyter in i sin egna värld när man dansar...

Imorgon är det söndag? Klagomål? Skulle inte tro det, inte ens om det regnar. Ni vet, hemligheten är att lämna söndagen oplanerad och sedan göra det som faller in, det man känner för i stunden, då kan det inte bli fel.

Nu kommer jag att inte uppdatera förrän nästa vecka, så ni vet!

74. Lake

Oj oj oj oj. Först och främst vill jag be om ursäkt för att jag inte har uppdaterat mig sedan i lördags. Det är ingenting men det känns som evigheter. 

Häromdagen så hade jag en klump i magen. Och den här klumpen har jag fått förut, den kändes bekant. Och jag har nu sett ett sammanbindande moment vid dessa "klumpar" när allt känns dåligt. Det är när jag umgåtts med vissa människor som jag får denna klump. Och det är konstigt, för de är mina vänner men att jag fortfarande får den känslan, vet inte...

Iallafall. Förra veckan fick jag ett samtal som drog mig tillbaka. Jag tycker inte om när folk från förr behöver ens hjälp nu. Men en medmänniska som man är så ställer man upp.

I lördags så träffade jag Miss. Edenbro som nyligen kommit hem från USA. Längesen vi sågs och vi hade mycket att prata om! 

Sen så var det födelsedagskalas hos Mr. Abdalii i Miss. Cuellars ära. Vi hade trevligt och åt god mat, spelade spel och pratade!

Sen kom söndagen. Sedan juni 08 så har jag missat kyrkan på söndagar två gånger, ena gången när jag var i Egypten (jag åkte till en kyrka bredvid hotellet) och nu i söndags när jag var i London. Söndagar, de är perfekta dagar för mig känns det som. Min kropp är på en annan emotionell nivå vilket gör mig till en, jag vet inte, men söndagar är min favoritdag. Jag umgås med familjen, går till kyrkan och sen på kvällen umgås med vänner. Jag gör sånt jag älskar på söndagar.

Igår så var jag på middag med mina två bröder och systrarna L, och jag måste säga att det var första gången jag tyckte om indisk mat. Chicken Tikken Butter Masala. HA!

Idag så sov jag över hos min bror i stan, och det var läskigt, Jag har aldrig tyckt om att sova hos vänner eller syskon, min säng är min säng. Dock var det skönt att jag bara behövde vakna 30 minuter innan jobbet, och inte 150 minuter som man måste göra i Vallentuna, Behövde inte dock arbeta så länge!

Träffade två gamla klasskamrater, Miss. W-M och Miss. Kågestam. Vi tog en kaffe på Söder och hade en väldigt trevlig pratstund! Sedan så skiljdes vi åt och jag åkte till killarna vid Sveavägen. Vi gick runt i butiker och kollade lite. Jag köpte två par tygskor som var nedsatta 50 %. 

När jag kom hem och visade min mamma sa hon: Vem går och köper två likadana skor?
Och jag svarade glatt tillbaka: Det är inte samma storlek. =)...

Efter det så åkte vi till Gröna Lund för att vinna lite priser! =)

Sen på kvällen var vi hos Mr. P-B och grillade, lyssnade på musik och bara tog det lugnt! Det var skönt! =)

Juste, fick beskedet om första antagningsrundan, jag blev antagen till Etnologi A på SU. Inte det jag hade siktat in på, men det är närmare, nästan lika kul och ett allmänt bättre alternativ för mig, då det är ett ämne som jag kan flytande i sömnen, nästan.
Måste bara klargöra en sak för mig/några om min syn på en blogg...

För 2.5 år sedan startade jag min första blogg. Det var innan studenten och jag kände att jag hade mycket att berätta. Jag tänkte på en dagbok, men att skriva för hand har aldrig varit min grej (jag kan inte ens själv läsa vad jag skrivit). En blogg? Varför inte. Jag startade en som jag hade från Mars 07 - September 07 då jag bytte till ett nytt namn och fokuserade mycket på min Italien-resa. Den hade jag från September 07 . Mars 09. När jag kom hem därifrån var det ganska tomt i hjärnan, sen hände olyckan och sen så startade jag igen, sakta men säkert. 

När jag om 4-5 år går in på mina bloggar igen och läser så kommer jag att minnas mycket, det är som memoarer. 

Sen i våras när vi var hemma hos Mr. P-B i Västerås, kände jag att det var dags för en omstart. En ny blogg, fräschare, renare, enklare, roligare och mycket annat. 

Så för mig är alltså en blogg som en dagbok, men den är officiell. Inget komplicerat, och inget jag har emot. 

73. =(

Jag har sett livstecken! 

Igår så var jag på premiären av Brüno. Och jag måste säga att den var riktigt dålig. Den far jobbig för ögonen, visst men skrattade ibland men jag ville se en film, inte något annat... Så om folk frågar mig, Borat vs. Brüno så har vi en självklar vinnare. 

Idag ska jag på en födelsedag och den här vännen frågar mig om nånting som jag inte vill. Ledsen att jag inte uppdaterar bloggen så ofta men jag har också sommarlov, när jag inte uppdaterar bloggen. 

Vad skulle passa bättre än en sistaminuten med en god vän från gymnasiet nu? Ingenting, det skulle vara så skönt!

 Men varför jag inte får åka är för att om 14 dagar sitter jag i ett plan, på väg till mitt hemland, för att vara där i 42 dagar. Min mamma anser att min kropp behöver vila, speciellt nu när jag kom från London. Allt jag vill göra är att, äta god mat, sola, bada och bara vara! =(...


72. ALLT/London

Wow, jag vet inte var jag ska börja! Onsdagen innan jag åkte till London så såg jag på Ice Age 3 3D med Miss. Makdesi och några barn. Och wow vilken upplevelse, 3D. Det var som en helt ny film tycker jag.
På fredagen var jag bjuden på kalas hemma hos Mr. Shammas. Vi åt mat, drack och pratade om livet och allt annat. Finns inte något bättre än det egentligen. Att vara hemma hos någon och bara ta det lugnt.
Idag var jag med i Aftonbladet. Höll Allsång på Sergels Torg för Michael Jackson. 8/7/09

Sen på lördagen så var det ju dags! Att få se Kanye West. En av mina drömmar. Jag vet inte varför, men sedan barnsben har jag inte tyckt om England och Tyskland, vet inte varför men kanske för att de har ett land. Och jag hade rätt, fick inga bra vibbar från London och England. Men sen på kvällen, när Kanye West kom fram, wow. Han infriade alla mina förväntningar.
- Har du sett Michael Jackson?
- Nej, jag skulle se honom i höst, i London.
- Det måste vara tungt.
- Det är därför jag gråter till sömns varje kväll. 

En diskussion två människor emellan på bussen och jag känner hans medlidande. Att se MJ är något helt annat. Det var därför jag var tvungen att se Kanye West.

Och nu när jag är hemma och har uppnått en av mina drömmar, tackar jag Gud. Jag tackar Gud för allt. Ibland så brukar jag ta fram gästboken från sjukhuset, den tiden när jag låg i koma och ni kunde skriva i den. Jag gråter varje gång och tackar Gud för där jag är idag.

Jag är även tacksam över att jag inte åkte till Roskilde.

Jag har tänkt på vilken låt jag ska lägga upp här från konserten, varenda låt gjorde mig speechless. Men de här två är de folket/jag sjunger minst i.

Kanye West - Love Lockdown (Älskar slutet)


Kanye West - Heartless (Avslutet på denna sång är bland de finaste jag vet)


Tack!

71. KW

                                                       

70. Heezy

Fullfölj era drömmar. Släpp dagarna och fånga drömmarna. Har ni någonsin tänkt på det? Vem vill fånga dagen? Jag vill fånga mina drömmar!

(Det här är en av dem!)


Nu när man ska skriva om sig själv försvinner allt, inget vill skrivas. Saker som jag skriver nu kanske jag har skrivit förut, men, here is my Kanye West-story:

Det var 2004 och Dilated People hade släppt ut en ny singel, This Way. Det var ett samarbete mellan dem och Louis Vuitton-fotomodell, Kanye West. Killen som hade producerat andra artister gav sig nu ut på en ny marknad och när jag hörde hans vers, visste jag att det var killen. Killen som skulle erövra sin bransch. 

Min kärlek till honom växte med tiden och jag kommer ihåg hur jag hösten/vintern 07 fick reda på att hans mamma hade dött och att hans fästmö lämnat honom, sa: "Kanye West kommer att släppa ett album med bara känslor". Och 1 år senare hade han släppt 808s & Heartbreaks. Haha! Lyssnar på lyricsen så handlar låtarna bara om 3 personer denna gång, hans mamma, hans gamla fästmö och honom. 

Kanye West har släppt ut fyra album:

1. The College Dropout
2: Late Registration
3. Graduation
4. 808s & Heartbreks

Och jag rankar dem som bra, bättre, bäst och # 1. Varje gång jag lyssnar på 808s & Heartbreaks så blir jag speechless varje gång. Han kan inte överträffa sig själv nu. Det finns 12 spår i den skivan och när varje låt börjar så tappar jag andan. Det är så mycket känsla och passion i det han gör. 

Kanye West är mer än bara en nutida artist. Visst, jag lyssnar på mycket annan musik inom samma genre men jag har insett att Kanye West använder sitt hjärta och sin hjärna, det gör inte många andra. 

Jag har länge tänkt på vilken låt jag ska välja som favorit. Men som sagt, det finns för många. Jag skriver ner några av titlarna bara:

Spaceship, Never Let Me Down, Through The Wire, Family Business, Heard 'Em Say, Touch The Sky, Roses, Bring Me Down, Hey Mama, Diamonds From Sierra Leone, Champion, Stronger, I Wonder, Good Life, Can't Tell Me Nothing, Barry Bonds, Flashing Lights, Everything I Am, The Glory, Homecoming, Big Brother, Welcome To Heartbreak, Heartless, Amazing, Love Lockdown, Street Lights, See You In My Nightmares, Coldest Winter. 

Där har vi några av mina favoriter! Men det finns många fler, många låtar där han sjunger en vers bara men som räcker gott och väl. Men de här låtarna är från hans skivor. Lyssna på dem!

Det finns en låt jag inte nämnt medvetet. Den här låten var en storfavorit i  början men sen så svalnade det av. Men sen när jag såg det här klippet inser jag varför jag tycker om honom och låten! TITTA!!!!

Kanye West - Jesus Walks 



69. Ceezy

Claudio Andres Rojas Flores - Mr. R-F - Ceezy

Killen jag varit vän med längst. Killen som sa till sin mamma: "Jag har fått en ny mörk vän" när han träffade mig för första gången. Killen som känns som en lillebror. Killen som tycker att sömn är prio # 1 i livet. Killen som älskar fotboll mer än livet. Killen som... Ni förstår. Det finns mycket att säga här men jag ska inte säga så mycket. Jag har aldrig varit utomlands med Ceezy trots att vi har varit vänner längst. Ceezy är också känd för andra saker som, fotboll, att alltid tveka, att alltid säga nej, nej jag skoja. Men för er som vet, ni vet!

Hans Kanye West-historia känner jag faktiskt inte till så bra. Har tyckt om Kanye West väldigt mycket men jag tror hans kärlek för honom tog fart när jag och han såg Kanye West framföra en snippet av Heartless i September 08. Vi diskuterade förut om Kanye West i Roskilde men då tvekade många men nu i Lonndon så har de ingen anledning att tveka.  

Hans favorit-Kanye West-låt:

Kanye West - Last Call

Favoritcitat från låten: 

"I could let these dreamkillers kill my self-esteem or use my arrogance as a steam to power my dreams"



Ceezy till höger på bilden. Han skojar bara!

"Min mamma gav mig ingen bror, men Gud gav mig dig"

68. Meezy

Miguel Angel Ponce-Bonazzi - Mr. P-B - Meezy

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva på den här personen. Finns så mycket att säga men ändå så lite. Vi har nu varit kompisar i många år och känner varandra väl. Musik har alltid varit en del av hans liv, och när man är hemma hos Meezy kan man alltid förvänta sig det senaste inom musiken. Han har sedan några år tillbaka börjat studera i Västerås men vi ser honom ibland på helgerna, så det märks inte av. Meezy har alltid varit den blygaste men det har ändrats lite den senaste tiden, på alla sätt. Meezy har varit i Milano med mig!

Varför han följer med till London? Jag vet inte, har inte frågat riktigt. Men min teori är den att han alltid har tyckt om musik och Kanyes genre har han gillat mer än de andra. Capisci?

Hans favorit-Kanye West-låt:

Kanye West featuring Kid Cudi - Welcome To Heartbreak

Favoritcitat från låten: "Chased the good-life, all my life long, Look back on my life, all my life gone, Where did I go wrong?"



Meezy till höger i bilden. På Piazza Duomo i Milano.

RSS 2.0