15. Duce

I onsdags åt jag på en arabisk restaurang på Kungsholmen för att jag skulle må lite bättre inför min resa, till Lund och Köpenhamn.

Tog nattåget ner mot Lund. Det satt ett gammalt kinesiskt par runt 60-70 år och de somnade genast. Någonstans i min hjärna tror jag att de till och med snarkade på kinesiska, det lät inte vanligt i alla fall. Allt var bra och tågresan gick bra fast det var oerhört varmt i tåget. Och jag, björnen (jag är en björn när vi pratar om värme, inget annat), tål inte en sådan värme, så vid Hässleholm, stationen innan gick jag ut och tog lite frisk luft!

Så träffade jag Mr. Abazi, som är här för att plugga till läkare. Vi åkte hem till honom, ett stort hus, fullt med tavlor för min sinnesro (han som bodde här innan var konstnär). Sov bort en stor del av dagen för att sedan vakna upp vid tvåtiden igen. Vila lite för att sedan upptäcka Lund med Mr. Abazi. Jag kan säga att det finns många mäktiga byggnader i världen, som jag sett, men domkyrkan i Lund är med på min top10-lista. Senare när vi satte oss på ett fik så anslöt sig Miss. L-B till gruppen också. Hon är också här för att plugga till läkare.

Sedan på fredagen var det Toddyspexarna (läkarstuderande i Lund) som hade gjort en teater/musikal. Väldigt trevlig föreställning! Sen så åkte vi till Mr. Grahl för att umgås och prata lite om livet, väldigt trevligt. Mr. Grahl är också en Vallentuna-bo som ska plugga här, fast inte läkare. Det blev vin för dem och Coca Cola för mig, känner mig inte redo för alkoholen igen. Cirka 455 dagar utan alkohol nu.

Sen på lördagen var det vila hela dagen! På kvällen var det ju match mellan Portugal - Sverige... Mr. Abazi och jag gick till Ica o köpte hem lite nyttigt snacks. Morätter, gurka o blomkål med dip var det som gällde ikväll. Ingen av oss orkade med chips.

På söndagen var det Köpenhamn med Miss. L-B och Mr. Abazi som planerat. Efter en del försovningar och förseningar (klockan) var vi till slut i Köpenhamn. Och allting var perfekt, till och med vädret för det regnade. Vi promonerade längs gatorna och pratade på. Till slut hamnade vi på ett fik för att slutligen ta oss hem. Vi bjöd hem Miss. L-B för att bjuda henne på en arabisk inspirerad middag. Jag stod för matlagningen och allt som skulle ordnas innan maten. Och det blev lyckat, konstigt att min mamma inte låter mig röra köket hemma. Middag för tre personer anordnad av mig och den blev lyckad, haha!

På måndagen var det hemresa som gällde, för ärligt talat så slår Stockholm det mesta. Jag saknar Stockholm lite. Köpenhamn var fint och studentmiljön i Lund var skön men slutligen skulle jag nog välja Sthlm.

Jag fick träffa min mamma idag! =)

OBS! Duce = Ledare på italienska. Det var Benito Mussolini som kallades för Il Duce under andra världskriget. Skönt att säga, Il Duce...

En låt från Lund!

Magic System - Zouglou Dance..

.

Vilken sommarlåt! =)

14.L&K

Så mina vänner, det är dags för avfärden till Lund & Köpenhamn. Allt känns väldigt bra inför resan och allt är bra. Jag ska fira mitt beslut att åka med en middag på en arabisk restaurang på Kungsholmen! Ci Vediamo på måndag om inte innan! =)

"... second I walked in, the whole room got still. I dont know how to put this but I'm a gonna of a big deal, and she could see it, she got her reason, she got her hair did..."

PACE= Peace på italienska =)

13. 06

Det var sommaren 2006, Italien hade vunnit VM det året. Den sommaren hade jag jobbat jättemycket. En vanlig människa skulle klara av det, men jag är inte vanlig. Jag hade bara jobbat nattskift. Brödet som vi inkurerade tog jag med till tunnelbanan och gav till de hemlösa, bättre att ge dem mat än pengar. Iaf, det året, när jag kom tillbaks till skolan insåg jag att jag inte hade haft sommarlov, jag hade ett så kallat jobblov, tid för att jobba... Höstlovet 06 beslutade Mr. Elfström, Mr. Cabrera och jag att åka till Spanien och bara ta det lugnt. Vi hade ett eget hus, fick laga våran egna mat och lyssna på våran musik. Där lärde jag mig att jag måste vara mer öppen när det gäller musik. Jag lärde mig att lyssna på Lars Winnerbäck, vilken kille! Om ni har hört hans låt, Över gränsen, så förstår ni att jag sedan dess har velat åka till Köpenhamn.

Sådär, lite kuriosa om det förflutna. Jag åkte till stan idag för att lämna mina finaste jeans till butiken o bad dem laga dem igen, hoppas de lyckas! Jag passade även på att ta ut mina tickets till Lund.

Angående resan. Jag har alltid tyckt om att åka tåg, det är så man upptäcker ett land. Bäst var när jag åkte från Udine till Roma. Vädret var perfekt, det var perfekt hastighet för att se allt, man åkte igenom den Apellinska bergskedjan och den var underbar, allt var bra!

I Lund ska jag hälsa på mina två kompisar, Mr. Abazi och Miss. L-B. De pluggar där. 

Köpenhamn på söndag!

Juste, på väg in till stan träffade jag Mr. Albertsson, Åbys Guitar Hero, och vi pratade lite om musik och han sjöng lite, det han hade gjort o så. Så i framtiden, kanske, kommer vi att höra ett samarbete mellan HanYe och Mr. Albertsson.

Allt är bra i min hjärna och mitt hjärta nu, finns lite mer saker att laga och sammanfoga men det kommer, una promessa!

Lars Winnerbäck - Över gränsen



Jag har fått en varning för mitt megalomaniska beteende men jag tycker att det har förbättrats den senaste tiden.

12. Blixten

Idag (söndag) blev jag träffad av blixten, denna gång på riktigt. Ni som har läst boken eller sett filmerna Gudfadern vet vad jag menar. En blixt, och den var stark.

Nu sitter vi hos Mr. R-F o chillar igenom kvällen. Kollar på Americas best dance crew och spelar Streetfighter IV. Det är grejer! =)

Allt är på topp!

LA VITA É BELLA

12. Summering...

... av veckan. På grund av en konstig tanke i hjärnan så får mina inlägg bara heta något med ett ord. Men nu tar vi veckan och jag ska berätta varför den känns bra!

Jag har berättat för mig själv att efter alla omständigheter osv så är det okej att vara nere igen, men det har gått uppåt!

Umgänge med vänner o kusiner har varit som en medecin för hjärnan.

Den här veckan har vädret också kommit!

Fredagen hos Miss. Ekman var trevlig och jag kan närvara igen om hon flyttar! =)

Och så kom lördagen som bjöd på ett härligt väder! Jag satt på tåget på väg in till jobbet hos ett av mina många syskon. På mp3:n dyker Marc Anthony - You sang to me upp och vilken låt. Stirra på himlen och solen genom fönstret o bara lyssna!

Jobbet med min bror gick bra!

Efter så hade jag planerat en biokväll med vännerna. Jag hade tid emellan deras ankomst och filmen så jag stack till Kungsgatan för ett glas te och en vattenpipa. Min tjejkusins goda vänner var också där så vi samtalade! Tiden gick väldigt fort, jag hann nästan inte berätta min lagabirghiliItalien-historia...

Efter bion så splittrades gänget, vissa ut o andra hem! HEM... Kom till grillen o skulle beställa en Hamburgare 90 g med Ost & Bacon. Hans svar var att han inte hade någon bacon, jag lät inte svaret förstöra min kväll, jag fick skippa bacon denna gång. Under tiden som han gör min beställning tittar jag ner mot Valhallavägen, en bil får "punktering" och fortsatte sedan att göra konstiga ljud samtidigt som den körde. Under den sekvensen springer en människa utklädd till katt förbi, med svans, morrhår osv (the running cat)... Jag frågade mina kompisar ifall de såg katten o de svarade NEJ. Jag fick tankar på Awareness test som jag har här lite längre ner med the moonwalking bear. 

O varför jag skriver innan söndag o inte sparar mig är för att jag vet att söndagar inte kan vara dåliga. Kyrkan, familjen och vännerna!

Vilken låt o vilken kille!



"Du måste veta vilka broar du ska bygga och vilka du ska riva. Jag är en bro som du..."

Min mamma sa CIAO i telefon! =)

11. Teori

Teori = sammanhängande system av antaganden som ska förklara vissa fakta

Fakta, faktum = något som är sant

Filosofi = (vetenskap som sysslar med) världs- och livsåskådning

Nu när jag tänker efter så har mitt liv kretsat kring filosofin, fast jag har satt andra ord istället för filosofi och de filosofiska orden. Jag har sedan resan jag gjort utvecklat en filosofisk teori. Allting började i Syrien sommaren 2003. Det har sedan med mina andra resor påverkat mitt tänkande och ändrat vissa saker på vägen. I grunden är det fortfarande min sexåriga teori, och den håller i min hjärna! Jag vill inte skriva ner den här så om ni undrar om den så är det bara att fråga!

Igår var jag hos Miss. Ekman som sagt, och det var väldigt trevligt. En sak bara, när jag kom dit så förstod jag varför jag aldrig har varit där förut, det var så läskigt att det inte går att beskriva. Det var som ett område i Efterlyst, allt var så strange...

Idag vaknade jag upp utvilad och har städat i mitt rum ett bra tag! Ska duscha för att sedan åka till jobbet!

Sen efter jobbet blir det nattbio förmodligen och förhoppningsvis med grabbarna! Längesen! =)

P.S Jag och min gode vän Mr. Pahlevan har också utvecklat en teori om sporten basket. Den är nyfödd så det kommer att ta tid innan vi kan presentera den...

Ciao! =)

10. ?

Det blev frågetecken igen bara för att jag vet inte vad inlägget ska heta... Jag publicerar dessa två videos för, jag vet egentligen inte varför. Men ni vet vad jag tycker om folket! =)

Maz Jobrani, en iranier som skämtar om iranier...
 

President Obama!


Alltid ensam, aldrig ensam.
Göran Persson

10. Sommarsnö

För två dagar sen publicerade jag # 10 men den kom aldrig upp så jag raderade den, det är gammalt! Men i onsdags träffade jag Mr. Kershtgar och Miss. Olin. Det har varit fint väder ute i veckan men kallt på kvällarna.

Så igår, i torsdags, så snöade det på dagen. När det regnar ibland på somrarna så om ni sträcker ut handen och känner kommer ni att känna att det är varmt vatten. Igår när det snöade (jag tror det var plusgrader) så sträckte jag ut handen och till min förvåning var snön varm. Så jag har skapat ett nytt ord i min hjärna, sommarsnö.

Igår på kvällen var jag på en föreläsning i kyrkan som heter, Är det förnuftigt att vara kristen?. Mycket bra föreläsning och bra innehåll.

Jag har alltid tyckt om citat i mitt liv, igår fick jag höra så många men jag har redan glömt bort dem. Men det var antingen bibliska eller filosofiska citat.

Om skolan, jag har bestämt mig till 96 % vad jag ska plugga i höst! Filosofi på Södertörn tror jag. Filosofi, ett ämne som jag hade i gymnasiet och som jag tycker om... Filosofi betyder kärlek till visdom. Och jag känner också att efter allt som har hänt måste jag börja mjukt och filosofi blir då ett utmärkt val!

Ikväll är det en stadspromenad med min systers son Kristian och sedan på kvällen är det en mingelkväll hos Miss. Ekman...

Jag har tappat bort mitt Heartless-halsband =(...

Ciao! =)

9. Dag

Idag var det en jobbig dag. Jag somnade sent och vaknade tidigt, ingen bra kombination. 4-5 timmars sömn igen kommer inte lösa mina problem...

Iaf. Åkte in till stan med Mr. Pahlevan till Mr. Kabiri o Mr. Ojamos café, Café Mocha... Inte så hungrig så jag bestämde mig att gå ner till PrisXtra o kolla om de hade Vanilla Coke, den godaste drycken jag någonsin druckit! De hade så jag köpte tre stycken! Jag var glad, min hjärna var glad och mitt hjärta var glatt!

Sen på väg hem så satt jag på Roslagsbanan, den soliga sidan, lyssnade på Kanye West o kollade ut genom fönstret och bara tänkte, allt flöt på!

Den där killen Kanye West har så mycket att säga. Han kanske tar mycket av det han säger, men jag hör det från honom så han får min respekt. Vilken kille! =)

Det är okej att ha fel!


1 eller 2 eller 3

8. ?

I söndags efter kyrkan och umgänge med familjen var jag oerhört sugen att gå på bio, men det blev inte av.

Nu, idag var en långsam och stressig dag, eller den var inte långsam, väldigt stressig och jobbig.
Det började på morgonen när jag vaknade, min bror bad om hjälp så jag åkte till Täby C och bytte ut hans jacka... Tog ett glas te, Choklad & Mint-smak, inte lika gott den här gången. Efteråt så kom jag hem och tog det lugnt för att sedan åka in till stan med min brors son som är 14 år. Åt sedan Sushi med honom, haha. Sedan så hade jag en träff planerad med Miss. X. Det var länge sen vi träffades och var det något jag behövde var det att få prata med Miss. X. Men efter ett nej från henne vet jag inte vad jag ska göra. 1, 2 eller 3. Jag hade redan tackat nej till två personer för att umgås med henne, men sen få ett nej, haha... Det känns som att någon skrattar mig i ansiktet, inte hon...

Jag skrev förut att jag är snurrig just nu och det är jag fortfarande. Mycket i kroppen, hjärnan och hjärtat som inte stämmer. Känslorna jag har i hjärtat överensstämmer inte med tankarna jag har i hjärnan. Och hur gör man när två organ som dessa korsar varandra med vad de har planerat? Jo, man mår dåligt, det är okej att vara nere, titta ner och vara ledsen. För när man mår bra då är det tvärtom, man mår mycket bra, det är okej att vara uppe, titta upp och vara glad. Det är tvärtom och mitt liv har innehållit mycket av det andra, enbart det andra tills 23 december 2007...
Då stannade jag upp lite för att ta dagen som den kommer, leva för nuet, stunden och dagen, helt enkelt att bara leva. Det gick bra tills min andra operation, jag stannade och backade men denna gång ännu längre bak. Det kommer att ta tid tills jag kommer tillbaks dit jag var förut, men det kommer. Jag vet att jag har människor runtomkring mig som gör allt för att jag ska må bra men det är inte min omgivning som spelar roll nu, det har med mig själv att göra, min hjärna och mitt hjärta måste börja samarbeta igen.

Nu ska jag på en promenad med min syster för hon säger att hon behöver prata, men jag tror hon gör en luring och vill få mig att prata. Det fungerar inte ifall fallet är så!


My heart can't take another disaster.

7. Mr. Rojas Flores

Bror, ditt samtal idag. Ingen kan hjälpa dig men det är skönt för dig att prata ut vet jag. Jag städade mitt rum idag och såg kortet du gett mig på min student, det stod såhär: "Min mamma gav mig ingen bror, men Gud gav mig dig".

Obeskrivliga ord.

Den här låten är till dig! (Jag gillar den inte men du tydligen...)

The Fray - Heartless

7. Kärlekscirkeln

En morgon knackade en bonde på porten till ett kloster. När portvakten öppnade räckte han fram en praktfull druvklase.
- Kära portvakt, det här är de finaste druvorna från min vingård. Och jag har kommit för att ge dem till dig.
- Tack! Jag ska gå raka vägen till abboten med dem. Han kommer att bli glad över gåvan.
- Nej! Jag gav ju dem till dig.
- Till mig? Jag förtjänar inte en så vacker gåva från naturen.
- När jag har knackat på här har det alltid varit du som öppnat. När jag behövde hjälp för att skörden torkade bort gav du mig ett stycke bröd och ett glas vin varje dag. Med den här druvklasen vill jag ge dig lite av solens kärlek, regnets skönhet och Guds mirakel.
   Portvakten lade klasen framför sig och beundrade den hela förmiddagen. Den var verkligen vacker. Därför bestämde han sig för att skänka den vidare till abboten, som alltid hade stärkt honom med sina visa ord.
   Abboten blev mycket glad över druvorna, men så kom han att tänka på att en av klosterbröderna låg sjuk. Han tänkte: "Han ska få den här klasen. Den kan kanske skänka honom lite glädje".
   Men druvorna blev inte kvar länge i sjuklingens rum, för han tänkte: "Kocken tar hand om mig och ger mig de bästa bitarna. Han skulle säkert bli väldigt glad över den här". När kocken kom in med lunchen fick han druvklasen.
  - Den här är till dig. Du som arbetar med naturens gåvor varje dag vet nog vad du ska göra med ett Guds verk som den här.
    Kocken bländades av klasens skönhet och visade de fulländade druvorna för kökspojken. En sådan fulländning kunde nog ingen uppskatta bättre än kyrkvaktmästaren, som vaktade det Heliga Sakramentet och betraktades som ett helgon av många i klostret.
   Kyrkvaktmästaren skänkte druvorna till klostrets yngste novis, för att lära honom att Guds verk finns i skapelsens minsta delar. När novisen fick klasen fylldes hans hjärta av Herrens härlighet, för han hade aldrig skådat en så vacker druvklase. I samma stund kom han att tänka på den gång då han först hade kommit till klostret, och på den som som då hade öppnat porten. Det var den som hade öppnat dörrem som hade släppt in honom till människor som värdesatte jordens underverk.
   Strax före kvällningen gick han därför med druvklasen till portvakten.
- Ät och njut. Du brukar få sitta här i din ensamhet, och de här druvorna kommer att göra dig gott.
Då förstod portvakten att gåvan verkligen var ämnad för honom. Han njöt av varje druva på klasen och somnade sedan nöjt. På så sätt slöts cirkeln, en cirkel av lycka och glädje som alltid sprids omkring dem som är i kontakt med den gudomliga kraften.


7. Hjärna

Dessa dagar har det inte hänt så mycket. Jag har mycket som kretsar i min hjärna, för mycket. 20 år och vara med om det här, obegripligt.

Igår var jag i DS för återbesök med Dr. Persson. Min reaktion när jag fick beskedet om framtiden från KS var okej men hon (DS-läkare) var gråtfärdig o då reagerade jag annorlunda. Jag har under dessa veckor som gått o vetskapen om beskedet sett det på ett bra sätt. Men när jag såg henne igår var det som domedagen för mig och jag vet inte riktigt hur jag ska känna, men jag är splittrad för min hjärna kan inte ta allt. Jag bad om att få träffa min gamla psykolog.

Efter DS hade jag ett splittrat hjärta, en sak som fått mig samlad och lugn har varit att läsa, det har en sån bra effekt på mig. Så jag åkte till Sthlm för att köpa en bok som får mig att tänka, en bok jag har rekommenderat för alla men som jag inte äger, nu var det dags. Alkemisten av Paulo Coelho. Den boken förändrar mycket i ens hjärna.

Jag kom hem o tog det lugnt för att senare ta en promenad och pratstund med Miss. Olin, det var väldigt längesen. Vi pratade o så, när Mr. Haddad och Mr. R-F anslöt sig till gruppen. Vi gjorde henne sällskap för att sedan ta oss hem. Det var skönt o positivt att få träffa henne men varken hon eller jag hann säga allt och det kändes inte som att vi hann prata klart, men men.

Just nu läser jag en bok som heter Zahiren av Paulo Coelho. Och min hjärna är trasig just nu så jag behöver böcker som samlar, den här har inte den egenskapen men jag vill läsa klart den innan jag börjar med nästa bok, En handbok i konsten att leva. Lycka! av Dalai Lama. Haha! Det får mig att tänka på en tjej runt 25 år som hade rest ensam till Egypten och hade den boken med sig som enda sällskap, o lite kläder. Men hon kände så som jag gör nu och jag hoppas att boken är bra.

Till helgen har jag inte planerat så mycket! Chilla idag, jobba imorgon och kyrkan på söndag!




Angel P-B visade mig dem, och jag gör detsamma för er! Säg till när de kommer till Sverige!
DE ÄR MINA!

6. Mr. Safar

Det var året 2007 och jag satt vid trapporna utanför tågstationen vid Venedig Santa Lucia. Mittemot mig såg jag en stor affisch med Kaká (en spelare i AC Milan) som gjorde reklam för Emporio Armani. Det är vanligt att fotbollsspelare gör reklam i Italien. Jag hade bestämt träff med Miss. Trulsen som också var i Italien. Hon åkte genom Italien under obestämd tid, och nu var hon i Venedig och det låg runt hörnet för mig, eller typ... Miss. Trulsen gick jag i högstadiet med, och våran vänskapsrelation var som en berg-och-dal-bana...

Plötsligt hörde jag någon ropa, Mr. Safar, Mr. Safar! Då insåg jag, jag fick en sorts känsla av att det var jag! Jag var Mr. Safar och sedan dess, alla internetkonton osv som jag skapat har fått heta Mr. Safar. Det känns vuxet också att använda det.

Iallafall, det enda jag kunde höra var ett språk, och det var inte italienska, det var tyska. Dessa tyskar, de finns överallt! Sedan när jag kom längre in i staden så upptäckte jag kineser, dessa kineser! Var jag än varit har de två länderna funnits där, Rialtobron i Venedig, tyska pensionärer i Malaga, kinesiska kamera-turister vid Fontana di Trevi i Rom, för att inte nämna Vatikanstaten och Il Colosseo. Vid pyramiderna fanns det så många kineser att det var svårt att hitta egypterna... Och slutligen, när jag jobbade i 7-eleven, KINESER hela tiden...

Okej, enough is enough about this garbage! Nej men tisdagen var skön! Först Shushi (jag säger så) med Miss. Ekman. Jag tänkte då att det inte är många som tycker om det, men som hon frågade, Tyckte du om det första gången du åt eller har du lärt dig att tycka om det? Yes, jag har lärt mig men till skillnad från många killar har jag iaf lärt mig!

Sen så var det grabbkväll med grabbarna hos Mr. Kerstghar! Vilken kille!

O så kom natten där jag inte kunde somna. Somnade vid 01 och vaknade redan vid 05, fyra timmars sömn för mig räcker inte, minst sju...

I framtiden har jag lovat mig själv två saker:

1. Jag ska skriva ner mina känslor för hur människor ska behandla varandra och vad det kommer att göra i framtiden för den särskilda individen.

2. När jag köper en ny dator ska jag börja skriva på min bok. A story about my life. Den ska inte heta så.

Idag ska jag till stan och köpa skor, röda eller gröna, jag vet inte än men det lutar mot de gröna.

Michael "The King of Pop" Jackson ska hålla sina sista konserter i London i sommar. Ett land jag aldrig skulle sätta foten i om det inte var för hans skull. Just nu letar jag på internet och ska prata med mina London-kontakter för jag ska ha tickets, no matter what. Mr. Elfström vill också åka med, så sällskap har jag!

This is it.

Michael Jackson - They Don't Care About Us


Michael Jackson - Earth Song



Många är kallade men få är utvalda.

V. Heartless

Först, innan jag berättar om helgen som varit så måste jag lyfta fram Kanye West - Heartless... Haha, vilken låt! Den beskriver allt som ska beskrivas nästan...

Sådär, fredagskvällen med grabbarna var väldigt tråkig. Det var skönt när vi var hos Mr. P-B men när vi gick ut började det tråkiga. Jag har nu insett att Sthlm som stad är dålig. Människorna måste vara de sämsta som finns efter, fransmän, engelsmän och tyskar, sen kommer svenskarna... Stockholm som stad måste vara en av de top-3 städerna jag sett. Så fredagen var väldigt dålig.

Lördagen kom, och jag hade planerat att jag skulle på bio, oavsett sällskap! Dagen började med mycket vila inför mitt första arbetspass med min käre bror Yakob i ett café i centralstation. Det gick bra men efter kände jag en oerhörd verk i benen. Men för att klara av att ta emot kunder o stå på benen i fyra timmar är det oerhört bra.

Efter jobbet så började jag gå mot Kungsgatan. Jag gick på Drottninggatan och lyssnade på K W - Jesus Walks och det var en grym känsla. Jag träffade Mr. Elfström som var här ifrån Gävle och vi pratade ganska mycket om min senaste operation o om livet. Det är skönt att röka vattenpipa och prata om livet! Efter den stunden så skulle vi gå till Saga för att se Slumdog Millionare, och jag kan bara säga positiva saker om den filmen. Slutet, haha!... När vi skulle till biografen kunde jag nästan inte gå, jag kände mig som när jag satt i rullstol och skulle fram till kistan på en begravning. (Jag satt i rullstol ett kort tag)

Söndagen innebar att vakna tidigt för att ge sig av till kyrkan. Folk brukar fråga mig varför jag blivit religiös/troende på sistone, jag brukar bara berätta min historia och hoppas på att dem förstår... Sen så åkte jag in till stan med min tjejkusin för att prata lite om det mesta...

Oj oj oj vad han leverar, den nya talangen, Kid Cudi! Här tycker jag att han klär av kungen Kanye West.
Lyssna på 0:41-0:59...
Kolla in hans röda Louis Vuitton-skor designade av Kanye West!


"Varje dag när jag sover så dör jag, varje dag när jag vaknar så återuppstår jag"
Mahatma Ghandi

4. (O)Dödlig

Idag har varit en snurrig dag, eller snurrig är bara förordet. Sitter på en MacBook Pro och funderar på vad jag skriva men är ganska tom...
  Allt började igår kväll. Jag hade just bestämt en dag med Mr. K i stan för lite ärenden när min syster sa att läkarna på KS nu hade fått beskedet och ville ha möte med mig, 09.30... Då kom en känsla tillbaks som jag haft förut, en känsla som jag inte vill beskriva men som ni känner till kanske...

Mötet i KS var en frågeställare, när jag gick ut från rummet hade jag några frågor som bara jag kunde besvara:
1. Vem är jag?
2. Vad händer nu?
3. Varför jag?
4. Igen?

Japp, ni läste rätt... Svaret från läkarna var att de hade tagit bort stora delar av tumören men det som fanns kvar låg vid ett känsligt område så han vågade inte ta bort den delen. Så det finns en liten del kvar. I september ska jag tillbaka för röntgen och de ska se hur den utvecklats. Så det enda jag vet nu är att jag ska vara sjukskriven i en framtid... Sjukskriven? Efter cirka 15 månaders sjukskrivning vet jag inte vad jag ska göra. Min kropp och hjärna behöver vila men jag är för ung för det. 
 
 Jag ska börja plugga tror jag, eller iallafall kolla upp det och sedan om det blir något får jag avbryta sjukskrivningen vid hösten. Men jag känner ibland att jag inte är redo, ett sånt liv innebär många utmaningar...

Coldplay - Fix You


Ett nytt favoritcitat! =)

"Dem som Gud låter gråta, dem välsignar han rikare än dem han låter skratta."

3. (O)Rättvisa

Livet handlar om stunder när man agerar, rättvist eller orättvist. Livet handlar om stunder när man blir behandlad på ett sätt, rättvist eller orättvist. Mitt liv? Hittills känner jag att jag har blivit behandlad på ett sätt som man inte kan sätta i något fack, men det ligger närmast orättvist-facket. Häromdagen när jag insåg hur upptagna människor var så började jag tänka på mitt liv och insåg att jag varit sjukskriven i 18 månader, 18 månader? Det känns som halva mitt liv men det är inte det, jag vet. Är det här priset jag får betala för något jag inte velat ha? Nej, det här är priset för något jag köpt. Och det jag köpte var ett tecken och det fick jag...
Hur har jag agerat då? Som människa, som ett syskon, som en son, som en vän, som det mesta... Jo, mitt (och jag hoppas erat skulle vara att jag varit rättvis) agerande är rättvist. Något av det bästa jag vet i livet är rättvisa och det finns inget bättre! Men samtidigt vet jag att det är många andra som har det värre än mig här i livet...

Behandla andra såsom du själv vill bli behandlad.


Över till det positiva!

Igår så var jag på Stand-Up. Mr. Haddad blev mitt enda sällskap för kvällen och våran kärlek för Özz Nujen går inte att ifrågasätta. Özz var bra igår och det fanns en till kille som var rolig, David heter han... De två herrarna fick många att skratta igår.

Idag på morgonen vaknade jag med ångest. Jag bryr mig inte så mycket men nu ska jag berätta lite.
Sommaren 03 så åkte jag och min pappa till Syrien, 42 härliga dagar i mitt hemland. Jag åkte dit, 15 år gammal och 75 kg på kroppen! Tillbaka kom jag med 85 kg och jag insåg att det inte fungerar så... Tiden gick och jag trivdes med mitt liv. Vikten gick upp och dagen jag skulle åka till Italien i 2.5 månader vägde jag 94 kg. Med en inställning om att jag skulle göra lumpen (som aldrig blev av) så gick jag ner tolv kg, till 82, 82... Jag förstår det inte än idag... Idag så väger jag över 90 igen och jag börjar få ångest, jag vet inte varför.
Så jag bestämde mig för lite nya rutiner, jag promenerade i min takt i 1 h och sedan så simmade jag 1000 m i simhallen... Men sen när jag kom hem hade min mamma gjort varm choklad och vi hade baklawa (arabiska sötsaker) över som hon ville att jag skulle äta upp så att hon kunde diska tallriken, HAHA...

Igår kväll när jag kom hem från Standup-grejen så såg jag den här videon på TV. Den heter Beautiful och det har kommit många låtar med det ordet men den är bäst och skönast.

Snoop Dogg ft. Pharell - Beautiful

2. Livet

Som ni vet, ni som känner mig så är jag en glad människa som bjuder på det mesta! Allt för att få till ett skratt hos dig! Därför, veckan som var så var jag i Västerås med grabbarna och jag slog upp Kanye West - Heartless och började sjunga... Videon har lagts upp på Youtube och jag är redo att få er att skratta, vilken video! =)

OBS! Jag dricker ingen alkohol.

HanYe - Heartless


Skratta på ni, jag är glad om ni är glada!

Någon har skrivit ett inlägg och bett mig skriva om mitt liv efter hjärntumören och mitt svar är att hänvisa dig till min gamla blogg men eftersom jag inte kan hänvisa dig dit ska jag nu börja arbeta med en ny. En som berättar allt från en kall decembernatt, 23 december 2007...

I många år har jag hört den här låten, tyckt om den oerhört mycket men aldrig vetat vad den heter, nu vet jag...

Steve Kekana - Raising My Family

1. Nougatrutor

Min syster kan baka Nougatrutor och när man äter dessa så känns det som att man är i paradiset, inte för att jag varit där men jag var nära en gång!

Hela veckan har varit underbar. Jag har varit med mina vänner i Västerås och tagit det lugnt och haft kul! Det blev utgång i onsdags och i fredags och utgången på fredagen var 978 gånger bättre än den i onsdags... På lördagen var det städning och packning som gällde! Vi lämnade V vid 15-tiden tror jag. Vi åkte och åkte och åkte tills vi kom från till godisbutiken då jag lös upp som ett barn på julafton!

Sedan på lördagskvällen så hade jag bjudet över mina tre tjejkusiner på middag! Det var trevligt tills min mamma tog fram en av maträtterna, djokat (mat för djuren anser många), då lös den yngsta upp som älskar dem. De två andra och jag visste inte vad vi skulle säga...
Sen var det planerat att vi skulle på bio men det blev ju inte av så vi åkte till Fridays och åt mat o drack lite. Jag drack en Oreo Milkshake som är obeskrivlig, man måste testa den...

Sen kom söndagen och för mycket sömn, jag missade till och med kyrkan =(... Jag vaknade vid 13-tiden och åkte då in till stan för att köpa en present. Jag var bjuden på Mr. Yacoubs födelsedag, ända i Södertälje, andra sidan oändligheten...
Efter att jag varit i stan och köpt presenten så tog jag en fika med Mr. Abazi som var här på besök från Lund. Och jag har bestämt mig för att besöka honom i slutet av denna månad.

Sedan så kom födelsedagen! Den var underbar och jag hade väldigt roligt men jag kände samtidigt mig som Frank-the-sheep från Comviq-reklamen. Jag var lite utstött, man är tyvärr enda syrianen i min ålder som bor i norrort...

Idag ska jag åka färjan med min syster och hennes familj! =)

Jag är tillbaka snart!

Som många vet så är det Kanye West som gäller för mig. Här är hans senaste video som kom ut för 2-3 veckor sedan...

He did it again! =) (Det är inte fel på eran dataskärm, videon är så!)

RSS 2.0