67. Reezy

Jag sa ju i förra inlägget att jag ska presentera oss som ska till London och se Kanye West. Här kommer nu första personen i gruppen.

Ramin Kerstghar - Mr. Kerstghar - Reezy

Grabben med så många låtar i huvudet. Nej, men den här killen har varit en DJ sedan barnsben och det har varit en passion för honom att få oss att dansa. I början var det mycket Hip Hop & RNB som gällde men nu har han mycket av allt och brukar spela på orientaliska fester också. Han tog studenten samma år som mig och har sedan dess upplevt Milano och Egypten med mig! ::.... Nej men ni förstår nog. En skön kille som kan mycket om lite. Han har alltid de senaste låtarna och tycker att jag är ute och cyklar när jag nämner mina "nya" låtar. 

Historien om varför han följer med till London och ser Kanye kan jag inte riktigt. Men han har alltid varit ett stort fan av musik och Kanye West är ju enligt mig # 1. Men jag vet inte.

Hans favorit-Kanye West-låt:

Kanye West - Can´t Tell me Nothing
(Det är min favoritlåt. Det blev hans efter filmen Baksmällan.)

Hans favoritcitat från låten:

"I feel the pressure under more scrutiny And what I do; act more stupidly. 
Bought more jewelry, more Louis V
My momma couldn't get through to me"



Hans hyllningslåt från några kändisar. Helt okej! 



66.  x 2

Det här kommer bli ett långt inlägg!

Söndag:

Dagen har faktiskt varit ganska skön men sen när jag kom hem från kyrkan kommunalt så var jag redo, psykiskt att åka båt med BS-Cruises (Bröderna Safar) för första gången. Hela vägen hem tänkte jag på att bada i en sjö. Jag älskar att bada i öppet vatten, det är skönt! Kommer hem, och paaah, de är inte här. De hade redan åkt. Får ta det nu i veckan iställlet. =(...

Efter att ha varit i kyrkan så åkte jag in till staden för att arbeta hos min bror. Åkte in med en av många Miss. Safar och jag tycker synd om henne lite. I alla fall, blev avsläppt på Söder och såg cyklarna! Tog en cykel och cyklade till Centralen för att få höra att jag inte behövde arbeta idag. Det gjorde inget.

Tog cykeln till Sergel och SF för att köpa biljetter till onsdagens premiär av Ice Age 3. Efter att ha köpt dem så cyklade jag till KTH för att lämna cykeln och ta tunnelbanan.

När jag åkte nerför Kungsgatan lyssnade jag på John Legend - Everybody Knows. Och wow, jag har alltid blivit glad av den låten men nu var det en helt annan känsla =).

Kom till Danderyd och kände för att lyssna på lite arabiska på vägen hem. Första låten var en dabke-låt och det blev totalt 2 stycken dabke-låtar, sen var jag hemma! Och folk frågar mig varför jag har dem på min iPod? Hahahaha! =)

Sedan så frågade Miss. Kayrouz om jag ville följa med till centrum och jag svarade ja. Det var fint väder och jag vill inte vara inomhus. Väl tillbaka satte vi oss på gården och pratade om allt! Rolig tjej! Sen kom Mr. Abazi också och vi pratade om mycket...

Sen på kvällen ville Miss. Cuellar ta en promenad. Vid Sörgården råkade vi stöta på min syster som insisterade på att vi skulle hem till dem och dricka te. Okej! Efter två timmar där fick det vara nog tyckte jag. 

Måndag: 

Idag har det varit en rolig dag. Jag hade tänkt att arbeta mellan 10-17 men det blir inte som man planerat ibland. Slutade vid 18.30 och fick skynda till Hötorget för att jag skulle hinna köpa mina bär! Sen så träffade jag Miss. Cuellar. Hon hade föreslagit en picknick på Rålambshovsparken, jag sa okej för jag ville till vilket pris som helst bada. Jag har inte badat i svenskt vatten sedan sommaren 2007. Det var kallt men skönt!

Tog en taxi hem sen, var helt slut i kroppen.

Väl hemma, vid kvällen, samlades Mr. R-F, Miss. R-F, Miss. Widerström, Mr. Mafi, Mr. P-B, min bror och jag. Vi pratade, skojade och hade kul! Och vi drack gott te som JAG hade gjort. 


Så ser mitt hjärta ut just nu.

g

Chocken med MJ har inte lagt sig än men det blir bättre hela tiden, speciellt nu, när jag måste börja fokusera på London och Kanye West. 

Häromdagen när jag satt på bussen fick jag en snilleblixt. Vi killar som ska åka till London ska/måste (enligt mig) ha ett "Kanye"-smeknamn innan vi åker. Och nu tänkte jag presentera oss fyra killar i ett eget blogginlägg. (Kanye West kallas för Yeezy)

Claudio Rojas Flores = Mr. R-F = Ceezy
Miguel Ponce Bonazzi = Mr, P-B = Meezy
Ramin Kerstghar = Mr. K = Reezy
Hanna J. Safar = Mr. Safar = Heezy

Kanye West - Streetlights...... Vilken bra låt och en bra video!


65. Magic

Idag har det varit en härlig dag faktiskt!

Kom till jobbet och fick utföra det fysiska arbetet som krävs i början, men det gjorde inget. Arbetet var lugnt idag trots det fina vädret. 

Efter jobbet åkte jag till akuten med min storebror som hade skurit sig tidigare under dagen men nu fick ont. Ett skära sig på jobbet är ett tecken på amatörskap! Som tur är har jag inte gjort det ännu. 

Efter det bar det av till en förort nära flygplatsen (Upplands Väsby) och vi hade en grillkväll hos min andra storebror. Grannarna hade också en grillkväll bredvid, och det var det bästa med hela saken, flygplanen som flög över, god mat, familjen, alla barn och så musiken bredvid. Michael Jackson. WOW... 

Jag tackar Gud för att jag inte följde med till Västerås. Visst, det kanske inte hade hänt något, men man vet aldrig. 

Har bara lyssnat på MJ sen dödsbeskedet, känns hemskt.

I min kyrka har man svarta kläder på sig när någon "related" går bort. Och jag ska ha det imorgon. För Michael Jackson var mer än bara EN artist för mig. Ingen kommer att komma upp till hans nivå.

En av mina favoritlåtar. Spelades live i Göteborg 1997!



 "Vad hjälper det en människa att hon vinner hela världen men förlorar sin själ" 
(Mark 8:36)


64. MICHAEL JACKSON PART II

Igår så övertrasserades min mobil. Jag försökte slå på den en gång men när det inte gick så gick jag och la mig. Där låg jag i sängen och tänkte på livet. Jag vet inte varför men MJ kändes som en familjemedlem. Går inte att beskriva men det kändes som det. Där låg jag i sängen. Kunde inte vara vaken och kunde inte somna. 

Ni vet, när jag fick första sms:et av Mr. R-F såg jag det som ett skämt. Ignorerade allt han skrev. Men efter det andra och tredje visste jag att det var sanningen.

När jag vaknade gick jag ned för trapporna och vinglade lite, nyvaken som jag var. Men min mamma såg att det inte var vanliga steg och frågade vad som hade hänt. 

På väg till jobbet, innan jag gick utanför huset så bytte jag från Kanye Wests spel-lista till MJ:s, tittade upp mot himlen, gjorde tre korstecken, tackade Gud för dagen och började gå. 

Där gick jag, förbi ålderdomshemmet, förbi vårdcentralen. förbi mitt drömhus, förbi det gula huset, förbi en lång raksträcka och så var jag framme vid bussen. Jag visste inte riktigt VAD jag skulle tänka på. 

En bit på vägen sittandes på bussen lyssnar jag på låten som spelas. Det här var sjukt. Jag har många MJ favoriter och de här 7 finns bland mina top20:
1. Man in the Mirror
2. You rock my World
3.  The way you make me feel
4. Heal the World
5. We are the world
6. They don´t care about us
7. Who is it
(De var de första sju låtarna som spelades)

Då började jag tänka på att det han sa förut stämde, This is it. Det räcker, det här är slutet. Jag vet inte. Jag fick i alla fall en ny känsla där på bussen och det var nog att han innerst inne ville att vi skulle vara glada, allihopa. För jag blev glad.

Hursomhelst, väl framme vid jobbet fick jag några samtal och ett rykte om en minnesstund vid Sergels Torg hade spridit sig. Väl där undersökte jag saken. Gick fram till en folksamling, och jag, lyckade förväxla en kaffekö med en minnesstund. Haha, efteråt visste skrattet inga gränser. Jag tror att MJ vill att vi ska vara glada.



Efter jobbet gick jag mot PUB-huset för att undersöka min klocka.

Sedan valde jag att köpa lite frukt för att äta på bussen.

Min röda jättefina klocka?

Frukt är godis!

-

MJ

63. MICHAEL JACKSON

OJOJOJOJOJOJOJOJ. DET FINNS INGA ORD. Den största av största har dött, 50 år gammal. =´(.

Jag vill skriva så mycket mer men jag kan inte. Jag har haft en toppen dag tills nyss, när jag fick beskedet. Efter det försökte jag svara på två-tre sms när min mobil plötsligt dog, och det var inte för lite batteri. =´(

Allt har varit bra, det här kan inte bara hända. Inte en sommar av lycka. Inte en sommar då jag ska få se Kanye West  #1. 
Inte den här sommaren =´(.
Det finns mycket jag vill skiva men signalerna från hjärnan når inte nerverna därute i mina fingertoppar, jag känner mig paralyserad.

Folk säger att det inte är bekräftat än? Det är bekräftat i mitt hjärta, och det räcker. Rykten om ens död uppstår inte, de händer.

Jag sitter inne på Spotify och lyssnar på musik. För första gången jag använder den här programvaran på MJ. Och jag kan låt efter låt. Jag börjar inse att vi växte upp med honom. Sedan tidigt 90-tal visste jag vem det var. Och efter det har han aldrig försvunnit, inte ens när han har försvunnit. 

Men jag har börjat tänka på en sak, Micheal Jackson är odödlig i mitt hjärta. Den här sommaren kommer jag att se Kanye West i London och han är # 1, ja, men Michael Jackson behövde aldrig ett nummer. Han hade mitt hjärta.

BÄSTA DANSEN


BÄSTA LÅTEN


62. Titta



Det är dags idag.

Be till Gud.

=)

61. Toy Story

Wow, animerad film, jag tror inte det finns något bättre! Om jag kommer ihåg rätt (vilket jag inte gör ibland) så var Toy Story den första dator-gjorda filmen. Det här var i mitten på 90-talet. Och jag blev glad av filmen. Filmtillverkarna hade skrivit ett nytt kapitel. 
  Jag har så många countdowns nu att jag har tappat bort räkningen.
1. Takvandring
2. Ice Age 3
3. London
4. Syrien
5. Toy Story 3
Eller det var bara fem, fem betydelsefulla, men ändå. Varför jag pratar om just Toy Story är för att jag har sett trailern till Toy Story 3 nu, yes ni hörde rätt. Toy Story 3. Nästa år på sommaren så kommer den! =)

Låten som man blev kär i ett tag! Och som passar bra den här sommaren, 14 år senare!


Trailern för Toy Story 3, nästa sommar!


60. En bild

Jag publicerar den här bilden bara för att jag tror ingen kan bli såhär glad av att hålla sina favoritdryck i handen. Det blev många sådana under Midsommar-afton.

Vanilla Coke



60. Diktsamling =)


Pyroman och eld
Vi killar är som brasor, vi tänds och släcks
och innan vi kommer in i kärleksvärlden
finns det ingen eld, bara en brasa som är redo att brinna.
För ett tag sedan så kom en pyroman och tände
en brasa som aldrig varit tänd förut.
Men den här brasan är inte som andra brasor,
den är speciell.
Och pyromanen kunde se det.
Sakta men säkert kommer pyromanen
att lyckas med sitt uppdrag,
att tända brasan, att få den börja brinna som en
eld.

Ensam är sämst
Vilka är vi?
Vi är inga. 
Vi är varandra.
Vi gör varandra.
Vi blir varandra.
Vi är alltid ensamma.
Vi är aldrig ensamma.

Heartless
Du sa A
Jag sa B
Du gjorde C
Jag ville ha D

=(
Bara dåliga minnen.
Har ingenting positivt därifrån.
Jag somnade i fyra dagar.
När jag vaknade upp var min första blick det vita taket. 
De vita gardinerna med röda prickar.
Jag somnade igen.

Själ

En människa har ett liv.

En människa har en själ.

Vi människor spelar ett spel.

Vad är det för mening att vinna,

om du ändå kommer förlora din

själ?


Bittersweet
En människa får välja, vad väljer du?
Polis eller Tjuv?
Guld eller Silver?
Sanning eller Lögn?
Du valde, du förlorade.
Things are Bittersweet in life.
Jag är ledsen.

Light
People see the light in the end of the tunnel,
I see the sun.
Why do I mention the solarsystem?
Because you´re in my soul and system...

//

Hanna J. Safar

Jag har ingen speciell ranking på dikterna. Är stolt över vissa och mindre stolt över andra. Det är dock enklare än vad man trodde.


PEACE! =)

59. Geisha

Det finns saker jag är svag för och det finns saker jag är riktigt svag för. Geisha, och då syftar jag inte på något annat än chokladen. Jag tycker att Geisha är, seconda me, den godaste chokladen som finns. Tänk er, i en biosalong, nyköpt Geisha, rullar ut den ur förpackningen och lägger den på tungan och bara låter den smälta, Wow! Jättegott...

En mycket god uppfinning.

G

Jag sommaren 07. Hade en picknick på Djurgårn´ med några vänner från skolan. Ett farväl innan Italien! =)

H

Vem pratar med sina godisar? ::

58. Supersonic

Jag vet inte var jag ska börja men vi kör.

Ni vet, jag tänker mycket men mest när jag sitter vid datan eller åker buss. Och nu när det sker en ombyggnad på Roslagsbanan har det varit buss som gäller. Väl på bussen tänker jag på det mesta, nya dikter, citat, vänner, musik, mamma och pappa, mina syskon, helt enkelt ALLT. Så ibland när jag kommer på något, för att inte glömma bort det så skriver jag ned det i mobilen och nu har jag fyra nya saker som måste publiceras.

Igår så var det ju midsommar och det var väldigt trevligt. Vi samlades några vänner hos Mr. P-B. Mycket mycket mycket trevligt och dagen började vid 12.00-04.30. Mycket bra kväll. Blev aldrig trött heller, en kort stund vid 23 men sen var det bara gå upp och dansa igen. 

Jag har inte kunnat smälta det här med London än. Jag är oerhört glad men det känns som att nyheten inte kommit in i min hjärna än. Tänk er, Kanye West i London (hans andra hemmaplan), går inte att beskriva, wow!

Sen annars de här dagarna har jag vilat och ytterligare vilat. Juste, våran soffa som vi har i TV-rummet här uppe är jätteskön att ligga i och bara filosofera. Det är skönt faktiskt!

Angående morgondagen, ni vet vad jag tycker vid det här laget! Söndagar är bäst!

Igår lyssnade vi på musik hela dagen och allting var bra. Musiken och så var bra. Men sen idag kom jag på att det har funnits en låt som jag har tyckt om och fortfarande tycker om:

Rafaga - Luna 


57. Operation

OPERATION MÖBLERING: Jag är ledsen att jag inte uppdaterat på länge men jag håller på och möblerar i rummet. Och jag tror att imorgon kommer mycket vara klart, och på söndag är förhoppningsvis allting klart. Datan står på en stol och jag sitter på en stol. Fint upplägg av rummet men det ekar här och det kommer inte fungera i längden! Jag visste inte att jag klarade av så mycket nu men jag tömde faktiskt hela rummet, en stor hylla, ett stort skrivbord, en säng och en garderob. In ska en soffa, en matta och ett skrivbord.

OPERATION KANYE WEST IN LONDON: Mycket/allt är klart nu. Vi människor har drömmar. Drömmar för att kunna drömma och drömmar för uppfyllelse. Jag tycker att det finns två olika sorters drömmar. Realistiska och orealistiska, typ. 
  I alla fall. Det var i sjunde klass, en ny kille hade börjat i min klass, från Fruängen, Mr. Sajedi. Och han presenterade en ny artist för mig, Kanye West. Hans första låt som kom på TV var, Dilated Peoples feat. Kanye West - This Way. Sen den dagen fick jag en ny favorit och allt han gjorde var bra. Han har varit i Sverige två gånger och jag har själv aldrig förstått varför jag inte har sett honom. Men nu, nu är det dags. Jag har haft en dröm sedan 1-2 år tillbaka, att se Kanye West uppträda. Jag och grabbarna pratade om Roskilde men det sprack. Nu är det London som gäller, 4-6 Juli. Det här går inte att beskriva med ord tror jag. 

OPERATION EKONOMI: Hej och Hejdå!

OPERATION RÄDDA MR. HADDAD: Ibland tror jag att jag är sjuk, eller jag är sjuk men jag menar sjuk i ett annat stadium, en annan nivå. Men den här killen, en god vän sedan 12 (tror jag) år tillbaka är faktiskt sjukare än mig. Vi fick "rädda" honom. Det var kul och en ny erfarenhet.

OPERATION FLYGA PLAN: I onsdags fick jag flyga mitt plan igen. Jag kanske berättade att mitt förra plan fångades av vinden och försvann men nu tog jag fram det här. Först flög jag lite i kyrkan men det var för litet. Så senare när jag kom hem flög jag på en äng bredvid huset men det blev jättekallt till slut. 

OPERATION TANGENTBORD: Häromdagen fick jag fnatt, kommer inte förstå  på väldigt länge. Jag råkade trycka något som gjorde så att hela tangentbordet ändrades, så det är ett projekt för mig att uppdatera bloggen, så ni vet. Översättningen som jag jobbar på har skjutits upp lite. 
  Nu har jag fått veta att jag råkade slå på funktionen för blinda. Varje gång man slår in en tangent, så säger den tangentens namn. Varje gång man går in på en hemsida, säger den hemsidans namn, och så vidare. Den läser upp allting på hemsidan helt enkelt.

OPERATION SOMMAR: Jag har sommaren klar för mig och det är ganska skönt, eller jätte. Ta det lugnt i Sverige tills den 4 Juli - 6 Juli som kommer att spenderas i London. Sen vila upp krafterna igen för att sedan åka på en lång resa till Syrien, 25 Juli - 4 September, 41 dagar. Jag ser fram emot framtiden.

OPERATION ALLT ANNAT: Det har hänt så mycket under dessa dagar att jag inte vet var jag ska börja. Jag håller det för mig själv den här gången!

=)

56. Sömn

Som jag nämnde i förra inlägget så sover vi människor bort 1/3 av vårat liv, och det är lite läskigt. 
I lördags var jag trött men efter en hel dag hemma kände jag att jag behövde komma ut lite. Gick till centrum med grannen, Miss. R-F, Mr. R-F var inte hemma. Köpte en liten glas-cola och och en 1.5 liters flaska. Det är = 183 centiliter , läskigt men allt gick ner. Och efter det var det omöjligt att sova.

Den senaste tiden har jag spelat schack mot datorn och aldrig vunnit förutom 1 gång, 1 gång. Jag är inte världens sämsta spelare men jag spelar för snabbt. Måste spela försiktigare och vara mer uppmärksam.

Söndagar! Regn, åska, dåligt väder och allt annat, men ingen/inget kan förstöra mina känslor för söndagar!

Hur var söndagen då? Jo den var skön men inte lugn, snarare motsatsen. hela släkten var hemma hos oss nu när vi öppnat dörrarna igen, typ! Vi var ungefär 20 personer och det brukar se ut så varenda söndag. Så ni vet. 

På kvällen gick jag och vännerna på bio, Hangover. Bra film och när de inledde med Kanye West - Can´t Tell Me Nothing så kollade jag på Mr. R-F och vi log mot varandra och förstod varandra. Filmen hade sköna låtar ibland men själva handlingen, vet inte...

Sen på kvällen tog jag det lugnt och pratade i telefon med en god vän och sen efter kunde jag inte sova så det blev en dokumentär om Tigrar på datorn. Vilka häftiga djur. De som gjorde filmen hade monterat kameror på elefanterna för att kunna komma närmare Tigrarna ute i det vilda. Det funkade.

Måndagen kom och jag tycker om måndagar. Jag tror jag tycker om alla veckodagar, de har sin funktion och sin betydelse. Alla får betyda något. Hur som helst. Jag kände att det var dags att komma igång med möbleringen i rummet och nu är jag klar. Det är tomt nu i rummet och det är bara att putta in de nya möblerna. Det ska göras på fredag. Allting är redan klart i min hjärna och måtten ska bara tas, och sedan ska mina mål uppfyllas.

Sedan så åkte vi till patienthotellet i DS där min svägerska nyligen fött  ett barn. Vilken grej! Jag vet inte hur många Safar vi är nu för tiden, men jag behöver en efterträdare. =)

Nu ska vi hem till Mr. Kershtgar och prata om framtiden, och LONDON....

Livet handlar om att uppfylla sina drömmar och uppnå sina drömmar. Och nu är jag på väg att uppfylla en ny dröm, eller ny och ny, jag har haft den i 2-3 år... Att få se Kanye West live.
"I ask God to help me fly"

55. €

Jag lovade ju att samla mina dikter i ett inlägg men sanningen är den att när jag kursiverar texten och väljer att publicera så blir den rak igen. Så jag vill inte publicera dem än, jag tycker att den raka texten saknar känsla. 

Jag vet inte så mycket. Ni vet inte heller så mycket. Men tillsammans vet vi nästan allt. Har ni tänkt på det någon gång, att vi människor behöver varandra för att utgöra varandra. Det är svårt att förstå för vissa men försök. Tänkte publicera några exempel men kan inte.

Vi behöver varandra. Jag vet inte hur jag ska uttrycka det men jag hoppas att ni förstår vad jag menar och att ni i framtiden tar er en tankeställare innan ni tar beslut angående vänner. Jag har tagit ett jätte-dåligt beslut.

Här är en dikt jag skrev för ett tag sedan men passar bra i situationen. 

Ensam är sämst
Vilka är vi?
Vi är inga. 
Vi är varandra.
Vi gör varandra.
Vi blir varandra.
Vi är alltid ensamma.
Vi är aldrig ensamma.

// 

Hanna J. Safar

Kalle Anka fyllde år häromdagen...

KA

Norska: Donald Duck
Danska: Anders And
Isländska: Andres Ond
Finska: Aku Ankka
Engelska: Donald Duck
Tyska: Donald Duck
Franska: Donald Duck
Italienska: Paperino
Portugisiska: Pato Donald
Ungerska: Donald Kacsa
Polska: Kaczor Donald
Arabiska: Battouta
Ryska: Donald Dak
Serbokroatiska: Paja Patak
Kinesiska: Tang Lao Ya

 


54. Confessions

Senaste tiden har jag lyssnat på Usher ganska mycket. Bra artist och hans gamla låtar är mycket bra. 

Mina två goda vänner, Mr. Abazi & Mr. Elfström är här från Lund respektive Gävle. Kompisar sedan barnsben och jag brukar säga att de utgör 2/3 av min hjärna. Efter att ha varit med dem så känns det som att jag "vinner" något. Ni förstår säkert vad jag menar.
  De är i Vallentuna så vi passade på att träffa varandra. Vi åkte in till stan (jag med shorts) för att äta och sedan röka vattenpipa. Vi åt, rökte och pratade om det mesta. Fotbollsvärlden, ekonomin, politiken, världspolitiken, framtiden, sömn, skolan och mycket annat. Mr. Abazi studerar till läkare och Mr. Elfström till "Infrastrukturminister" (kan inte namnet). 
  Av alla dessa ämnen så är det ett ämne jag har tänkt på ganska mycket, SÖMN. Vilken grej, att sova. För några år sedan hörde jag att en människa sover bort 1/3 av sitt liv, alltså 90/3= 30 år... Tänk er 30 år. Jag har alltid varit en morgonmänniska som älskar dagen och som inte vill sova bort sitt liv. Men när jag hörde det här, wow. Visst, vi människor behöver sömn och så men det är lite läskigt.

Jag har inte skrivit någon dikt på länge men de som redan är skrivna tog så "mycket kraft" från mig. Trots att de var enkla så betydde de mycket för mig. I nästa inlägg ska jag publicera en diktsamling med mina 7 dikter! ::

Fotbollen och Real Madrid, vad gör dem?

Idag gäller det, Kanye West i London?

Igår var det avslutning i kyrkan och trots att jag var väldigt trött så var det trevligt och jag hade kul!

Confessions seconda me:

1. Är 1000 år i hjärnan. 
2. Jag älskar och saknar skolan.
3. Har hemligheter.
4. Jag har ett speciellt hjärta.
5. Jag älskar regn.
6. Jag är realist.
7. Jag är...

Ibland vet jag inte vad jag tänker med. Jag har hört från många att jag är en dålig lyssnare och jag har hört att jag är en bra lyssnare. Hur som helst, för något år sedan när jag gick på Västerlånggatan så hörde jag talas om att man kunde få guide-turer på taken i Gamla Stan (Riddarholmen). Jag som tycker om Gamla Stan, den svenska sommaren, guide-turer, turister och mycket annat här i livet visste bara en sak, det här ska jag göra. Nu har jag hittat en person som vill göra det och hon fick det i present av mig. Tänk er, en guidad tur på taken om Stockholms historia på engelska med en massa turister. Yes, det var fullbokat på de svenska turerna så vi fick välja den engelska. I alla fall, här är deras reklamvideo som skrämde min mamma när jag visade henne! 
  

OBS! Jag ska inte säga datumet till min mamma! =)

53. Ungarde

EN NY UPPDATERING!

För er som inte visste så har Kanye West också en blogg, men han publicerar bara videos & pictures. Ni vet säkert hur mycket jag pratar om honom och så, och den senaste skivan, med vilken känsla han gjorde den. Innan jag såg den här intervjun alldeles nyss så skrev jag "När någon skriver en låt använder de deras hjärna för att få ner orden på ett papper, han använder hjärtat.". Och han säger likadant! Titta och njut!

Kunde inte lägga upp videon eller länka till den, men jag skriver adressen så får ni avgöra! 

http://www.kanyeuniversecity.com/blog/?em3106=234436_-1__0_~0_-1_6_2009_0_0&em3298=&em3282=&em3281=&em3161=

Hej och Hejdå, Goddag och Godnatt! Är väldigt trött efter igår. Kom hem vid 05 och vaknade vid 09. Egentligen vill jag inte skriva, men jag bestämde mig för det redan igår.

Igår var jag på en syriansk studentmottagning åt syriansk mat och äntligen fick jag dansa lite dabke (syriansk folkdans), trots att jag inte kan så mycket. Det är tanken!

Igår hade jag bara en sak i hjärnan! Mr. Mafis väninna bor i London och hon ska se ifall det är möjligt att köpa biljetter till Kanye West där, den 5 juli. Jag säger bara WOW. En underbar artist under en underbar dag. Sa jag inte att söndagar är min favoritdag?

Jag har läst ganska mycket nu om Kakás övergång till Real Madrid, och jag kan bara applådera åt dem. Och tänka dåligt om AC Milan. Hur tänkte dem? Visst, de har 850 milj. kr efter diverse försäljningar men ett lag av ACMs dignitet ska inte sälja sådana spelare, tanken ska inte ens finnas. Den fanns aldrig i min hjärna.

Dagens möte med min gode barndomsvän Mr. Elfström ställdes in på grund av upptagenhet från honom och lite trötthet från mig.

Jag vet inte riktigt varför det är såhär, alltid alltid alltid när jag är ute så vaknar jag tidigt. Ingen förstår, inte ens min ängel, tillika mamma...

Det här kanske låter konstigt men ni vet olivoljan jag drack förut för att lindra hostan, den fungerade! Den fungerar verkligen och det känns konstigt. Jag har druckit den förut och sökt efter samma effekt men det gick inte då, nu gick det!

Jag har tjatat ganska mycket om honom den senaste tiden, men jag vill att ni ska förstå mig, honom, hans texter, helt enkelt allt han gör. Han har 2-3 låtar jag inte kan försvara (1 av dem vill jag publicera här) men allt annat kan bara beundras. Jag hörde den igår och fick rysningar. Läs lite om honom och hans livssitutation (kolla inte på Wikipedia, snälla) och ni kommer att förstå lite mer. När någon skriver en låt använder de deras hjärna för att få ner orden på ett papper, han använder hjärtat. 

Kolla bara =)


"I go by the name Kanye Omari, and I say this to say I'm sorry..."

//

Kanye Omari West

52. Genius & Friends

Just nu behöver min hjärna lite lugn musik, eller den är i alla fall gammal. Kommer ni ihåg filmen som handlade om Ray Charles? Jamie Foxx hade huvudrollen. Jag har aldrig tyckt om Jamie Foxx så mycket men i den filmen så slår han alla mina förväntningar, vilken prestation han gjorde. Nu när man har Spotify så blir det mycket Ray Charles. Blir lugn av sådan musik, trots att den kan vara fartfylld. 

Var hos sjukgymnasten i DS tidigare idag och kan bara säga att hon och jag bara hade bra saker att säga till varandra. Förra mötet så sa vi att jag skulle träna att cykla, men det kan jag. Nu blir det bara konditionen som vanligt. 

Sen åkte jag till Stockholm för lite ärenden, hälsa på syskonen och sen hem för att vila! Var inte trött och somnade inte, låg bara ner på soffan och tittade på TV. 

Syrien Syrien Syrien. Finns inga ord för det. Nyligen köpte familjen ett hus vid kusten också, wow. Hade tänkt att stanna där i 2-3 år men polisen kommer gripa mig =(. Istället får de 41 dagarna delas upp. Under 12 dagar ska jag på ett läger med il kishaf, deras scouter. Vi ska runt i Syrien och övernatta på några kloster och så vidare. Under 7-14 dagar ska jag till vårat nya hus. Jag skulle vilja besöka våran huvudstad, Damaskus (världens äldsta huvudstad), men det kan bli krångligt. Juste, jag ska även besöka Turkiet och ett väldigt heligt kloster där. Det är under 4 dagar. Sen så måste jag hinna med att träffa mina släktingar och se min hemstad, födelsestad =), Qamishli. Jag förstår inte varför några av oss har så skilda uppfattningar om Syrien.

Lite musik som kommer ut ur högtalarna:

Ray Charles - Hela albumet Genius & Friends
Ryan Leslie - How It Was Supposed To Be (Vilken skön melodi och video)
Robbie Williams - Supreme (Har alltid tyckt om den och det finns inte en förklaring)
Ahmir - Många av deras låtar. Trodde först att det bara var en kille men sen när jag såg dem på YouTube häromdagen, wow vilka killar och vilka röster de har!

Min hjärna är mycket bra! Som ni förstår så har jag mycket att se fram emot den här sommaren, med Syrien som höjdpunkt. 

Danmark och Weezy & YEEZY? Faktiskt så vet jag inte själv. Får vänta. 

51. Vila

Idag på morgonen när jag vaknade sakta så kände jag att jag har mycket att få ut, jag ville skriva mycket. Men nu när det har gått en tid så orkar jag inte =(...

Valet igår? Aldrig har ett val intresserat mig så lite trots att det var första gången jag fick rösta. Jag röstade, min plikt som svensk medborgare. Det gick bra för det partiet, har inte läst så mycket nu dagen efter.

Kakà ser ut att bli klar för Real Madrid under dagarna. Vet inte vad jag ska säga.

Roskilde? Jag vet inte vad jag ska säga där heller. Jag har en idé i alla fall.

Jag tycker inte om att raka skägget, en av få grejer som är jobbig med att vara kille. Men ibland måste man. När jag gör det så säger vissa att jag har ett Babyface, men det köper jag inte! =)

Efter en fartfylld vecka så måste jag vila ut ordentligt. Hur mycket vila det behövs vet jag inte, men vila!

Jag har läst lite om flygkraschen i Brasilien och jag måste säga att jag är riktigt ledsen. Första gången jag är ledsen över en flygkrasch, vet inte varför. Igår natt så var jag uppe länge och tittade på Mayday Mayday på TV4 och de visade ett indiskt plan som också kraschade i Atlanten. ?

Jag tänker mycket ibland och har insett att den största skillnaden mellan mig och några av er är att jag kan erkänna sanningen. 

En liten uppdatering...

Jag känner att livet är bra just nu, på ett bra sätt!

The Simpsons, finns det något bättre?

Min mamma, finns det någon bättre?

Jag är bäst på att diska. Vill inte skryta men jag är bäst på något jag älskar att göra, vet inte varför dock. Mp3:n och en massa disk!

Min mamma tvingade mig att dricka olivolja mot hostan, och det fungerar än så länge!

=)

50. Settimana

(Det här inlägget ska heta helg på italienska, men det är weekend, och jag gillar det inte så mycket, så det fick heta vecka men det kommer att stå mest om helgen. Jag tror det här kommer bli ett långt inlägg.)

Jag saknar det italienska språket och Italien väldigt mycket. Går inte att beskriva. Att gå bredvid San Siro i shorts, den 10:e November var skönt. 

Det är två saker jag vill ha just nu men jag har inte lust att leta.
1. En jeans-jacka. Har velat ha en sådan ganska länge nu och den kommer nog att vara grym. Har sett en massa sådana på tjejer (små storlekar) och inga på killar. Vad tänker designers på ibland?
2. Ett par krämfärgade chinos. Här orkar jag inte leta heller, och om jag hittar så kommer de att vara jättedyra säkert. Men grejen är den att min bror har ett par som blev missfärgade i tvätten. Rosrödvanilj-färgade, väldigt fina. Jag funderar på om de ska vara päronglass-gröna eller röda som hans, vet inte. Men jag vågar! Snart! =)

Studenten, vilken dag! Det är inte så ofta man är så glad, i hjärtat och i hjärnan samtidigt. Det slår det mesta! Nu när det har gått ett tag och min bäste vän/lillebror tog studenten så var man glad. Han är den sista av oss! Jag är väldigt glad för eran skull för jag vet hur ni känner... =)

Igår så var jag i Stockholm väldigt tidigt för att köpa presenter. Det blev en ny Tritoni-klocka, Green Brazil från deras nya kollektion. Wow... I alla fall, jag köpte ju ett sånt där säsongskort för Alvedon-cyklar för längesen. Så jag tänkte ta cykeln idag. Jag tänkte att det skulle vara smidigast i stan. Jag drog i frambromsen så att bakhjulet åkte förbi ansiktet på en gammal och kort tant. Grejen var att den inte träffade henne men bredvid oss var det en uteservering och ALLA skrattade. Men det kändes bra, jag fick bjuda på något! =)

Allting under hela dagen var mycket bra, lite kyligt dock. Känner av att jag varit sjuk ett längre tag nu. 

Sen på kvällen gick vi ut =´(. Jag har aldrig varit så missnöjd med ett val i mitt liv. Denna gång räknas inte. Kommer inte gå ut på länge tror jag.

Juste, träffade Miss. Edenbro. Vad ska jag säga! En snäll vän som var en mycket nära vän en gång i tiden men nu så har vi glidit ifrån varandra ganska mycket. Det började med att vi gick i samma gymnasieklass. Hon var osynlig för mig trots att vi åkte tåg tillsammans varje dag. Sedan med tiden så utvecklade vi en vänskap som inte många har. Sedan sa jag ett korkat ord, väldigt korkat som slog våran vänskap i spillror. Det gör inte så mycket. Nu så börjar vi inte om och vi bygger inte vidare. Utan vi är bara vänner nuförtiden. Men som sagt, det gör inget! Hon ska till USA på måndag och vi träffades lite för att prata lite, det var längesen.

Jag har tjatat ganska mycket om musik och först och främst Kanye West den senaste tiden. Men jag vet inte vad jag ska säga. Från den stunden jag vaknar tills jag sover måste jag lyssna på musik, det är ungefär sådär. Om inga högtalare spelar musik så spelar min hjärna det för mig.

Nu går det rykten om att Kaká är klar för Real Madrid. Jag vet inte vad jag ska säga eller hur AC Milan tänker. Jag vet att Mr. Berlusconi gör många uppoffringar för ACM men det måste man ibland. Jag kan inte tänka mig hur framtiden ser ut.

Idag ska jag till mina kusiner och sysslingar i Rinkeby. Jättelängesen jag var där och jag känner att det är dags idag! =)

Ikväll kanske vi ska på Sverige-Danmark på Råsunda. Härligt! Tänk er, ett halvfullt San Siro är cirkus 50.000 och idag, om det blir fullsatt så blir det cirkus 36.000. Tänk er! Hehe!

Helgen som var så låg jag ju på sjukhus men jag måste säga att det är bra nu. Det rullar framåt och det går framåt, för man kan inte gå bakåt i utvecklingen enligt mig.

Nu när man har Spotify så är det mycket musik man lyssnar på. Lite låtar man måste lyssna på om man har Spotify:

Wycleaf Jean ft Claudette Ortiz - Two Wrongs
Daft Punk - Aerodynamic
John Legend - Everybody Knows
John Legend - Ordinary People
John Mayer - Waiting On The World To Change
John Mayer - Dreaming With a Broken Heart
R. Kelly - The Worlds Greatest
Bob Marley - Redemption Song

OBS! Inga Kanye West-låtar nämnda...

Det är inga låtar som beskriver min livssituation men ändå sköna att lyssna på. Det finns säkert flera. John Mayer är väldigt duktig.

Tänkte visa en bild från min student som visar hur glad man är en sådan dag, men jag hittar inte den. Istället visar jag en bild som min gode vän Mr. Georgii gjorde för ett tag sedan. Han är en väldigt duktig tecknare.

=) 

49. Paranoid

Haha, han är så skön, KanYe West! Han gjorde låten till sin fjärde skiva, perfekt tänkte jag. Men sen så hände det där med Chris Brown och Rihanna. Nu har han gjort videon till Paranoid. Jag vet inte om jag ska säga att han kan se in i framtiden, för det tror jag inte. I alla fall, nu har han gjort videon, och POW POW POW, han använder Rihanna. Det finns ingen lämpligare låt. Jag tycker att det är kul att hon ställer upp. 

Har tänkt mycket den senaste tiden (idag) efter att jag fick ut många känslor igår.

Tog en promenad med Mr. Haddad till centrum för att köpa studentpresenter. Orkar inte ibland men man gör det. 

För ett tag sedan så omkom min gode och barndomsvän Viktor Carl Johans i en bilolycka. Mina anhöriga ville inte berätta på grund av mitt tillstånd. Jag hade inte lärt mig att gå än, jag satt i rullstol. Och hans begravning var ett av det mest känslosammaste ögonblick jag upplevt någonsin. Att se alla barndomsvänner, deras föräldrar och vännernas anhöriga, mina gamla lärare. Alla var där. Att de fick se mig i rullstol, det var smärtsamt. När jag skulle gå fram till kistan fick jag stöd av två vänner att gå fram. På vägen tillbaka hör jag en gammal vän säga "Du är en hjälte för oss". Det går inte att förklara.

Men så idag så är det glädjens dag, i alla fall för mig. Hans lillasyster Elin tar studenten och jag har blivit bjuden av dem. Det är jag och Niklas som ska gå. Det var en större förlust för Niklas men den var stor även för mig. 

Roskilde Roskilde Roskilde... Vad händer? 

Juste. ni vet att jag inte läser så mycket bloggar nu för tiden. Felstavningar, grammatiska fel och slarvfel får mig att tappa suget. Så nu har jag tittat på vloggar, en blogg i videoform och det är roligare. Många kändisar har sådana. Men den jag tycker är roligast, sjukast, bäst och alla andra adjektiv är Hamon Moravejzadehs vlogg. Den är sjuk, han är sjuk. Jag trodde jag var sjukast, opetad # 1 men han är där och flåsar på min nacke. Om ni vill se hans vloggar, bli vän med honom på Facebook och titta! 

Lyssna på texten! =)

KanYe West!


48. ♥

Idag har jag inte gjort så mycket. Min hjärna är på högvarv fortfarande efter helgen och det är inte mycket/någon som kan varva ner den, för det är vad den måste göra, varva ner. Men men...

Jag tittade över alternativen att göra i huset:

1. Städa därnere
2. Städa häruppe
3. Jobba med översättningen
4. Läsa klart min bok
5. Läsa min gästbok som folk skrev i när jag låg i koma
6. Tänka
7. Prata med mina gossedjur
8. Tänka ännu mera

Jag la alternativen framför mig och valde, 2, 3, 4, 5 och 7. Jag orkade inte tänka mer, saker o ting var tvungna att komma ut innan jag började tänka mer. 
Jag började med 3:an när jag upptäckte att jag glömt att spara, fick börja om men det gjorde inget! 
  Sedan 2:an, skräpet från våran bokhylla försvinner inte av sig själv, eller vad sägs om, 4 stycken körkortsböcker från 1999. Alla mina gratulationskort från studenten. En bok som heter, Snyggt - En Stilguide för män. Två stycken barnbiblar som kommer från Haparanda-tiden, en på FINSKA och en på svenska. En bok med citat om tiden. En bok som handlar om stjärntecknet SKYTTEN. En bok med engelska uttryck som svenskar använder. En lagbok från 2002. En bok om Svenska Supermärken. En gästbok från 2007.
  5:an började jag med efter att jag blev klar med 2:an. Den här boken är magisk. Den får mig att gråta och tänka på var jag varit och var jag är nu. Visst, jag är inte en astronaut men jag känner mig som en, typ. Efter så många tankar och känslor var jag tvungen att göra 7:an. Måste erkänna att det var väldigt längesen. La mina 3 favorit-gossedjur och började prata om livet och så. Det var min Rosa SUPERAPA, den finaste av dem alla Kanye The Kid och Shrek. De var tysta men jag kände ändå att jag fick svaren jag behövde. 
  4:an ska jag göra i kväll. Det känns dock lite konstigt, att inte behöva lämna tillbaka sin bok när man läst klart den. Jag tror att det är därför jag inte gjort det tidigare, läst klart den alltså.  

Annars vet jag inte vad jag ska göra i kväll riktigt. Vila ytterligare? Min mamma låter mig inte städa mer. Kolla på The Simpsons är en självklarhet. Sen leta upp någon dokumentär på Internet och kolla på min nya dator, 26 tum! Jo, jag ska också förbereda mig inför två studentmottagningar, torsdag och fredag! =)


Min bästa samtalspartner! =)
Kanye The Kid! =)

Kanye The Kid

Min profilbild nuförtiden på många ställen. Den personifierar mig.

K

47. Where are you YEEZY?

Sådär, mår lite bättre nu psykiskt efter sjukhusvistelsen men det här är en lång resa så det är inte klart än. Min kropp behöver vila och att sova är något som jag inte gillar men som min kropp kan göra ofta. Jag sov en lång tid nu under kvällen.

Idag under natten när jag låg och sov så drömde jag att jag sov i ett tält och att det utbröt bråk i tältet. Helt plötsligt låg jag på golvet, och trots allt så lyckades jag somna om på golvet, helt sjukt. När jag lyckats somna om så väckte min bror mig och bad mig lägga mig igen på sängen. Han iakttog hela händelsen och retar mig fortfarande!

Hur ska det gå i Roskilde? =´(

Den här sjukhusvistelsen tog på mina krafter.

Idag har jag börjat arbetet med att översätta några texter från kyrkan. 

När jag satt länge på datorstolen insåg jag hur oskön den är och nu längtar jag tills min bror flyttar och jag kan köpa 5-6 nya saker till rummet, däribland en ny stol.

En låt som beskriver MIG mycket! (Lyssna på texten =)


46. ? (Är så glad att jag inte vet vad inlägget ska heta)

Wow wow wow wow. Den här helgen har varit mycket för min hjärna. Trots att jag har umgåtts med nära och kära har den aldrig varit närvarande känns det som. Den har alltid varit på en annan plats, som en flygande matta. Man kan gå på den men helt plötsligt flyger den iväg. Och dessa flygturer för mig är många, de är jobbiga också. Som en centrifug, den står still men när den flygande mattan (min hjärna) kommer in så sätter den igång att snurra igen på högsta fart, och det är jobbigt.

Men nu så mina vänner, är jag tillbaka! =)

Jag kom hem ganska sent igår och vaknade idag redan vid sju. Min kropp har varit med om det förut så det var ingen fara. Åkte till sjukhuset med min storebror och var förberedd på en sak, att vänta. Till och med sjuksköterskan sa att vi skulle vänta länge, för att VÄNTA är det man gör på neuro-mottagningar, men men. Jag har vant mig vid det också!

Sedan vid 17-tiden så kom hon med beskedet. Det går inte att förklara. Inga tårar föll, inga kramar utdelades. Men alla tänkte likadant, TACK. Yes, jag är tacksam för mycket. En sak som jag älskar är min familj, för en sak dem gör är att förstå mig. Ni vet när jag fick beskedet, nionde våningen på Karolinska Sjukhuset, jag kunde se ner mot helikopterplattan, så började rummet att snurra och jag satte mig ner igen. Luften jag andades ut blev mycket lättare, det går inte att förklara.

Jag vill bara säga tack för alla som varit med mig och bett böner för mig, jag är er evigt tacksamma! =)

Nu till ett annat ämne. Derbyt i Superettan. Jag har varit på tre allsvenska matcher i mitt liv och har aldrig varit ett stort fan av svensk fotboll. Efter tillsägelser från familjen valde jag ändå att gå. Det kunde inte bli bråk och våldsamheter när jag hade målat upp en bild av en stor fest i min hjärna. Och fest blev det. Jag kommer inte att gå på många allsvenska matcher i livet, men om du frågar om ett syrianskt derby så vet du vad jag kommer att svara! 
Nu ska jag lyssna på Daft Punk och dansa som en flygande matta! =) o ::


RSS 2.0